Connect with us

Eveniment

Trebuie să avem o relație la superlativ cu Turcia, indiferent de ce se întâmplă acolo | DoljAZI

Published

on

Potrivit preşedintelui CCIR, relaţiile comerciale dintre România şi Turcia sunt pe un trend clar crescător, iar valoarea schimburilor, în 2018, va depăşi cu siguranţă nivelul de 5,1 miliarde de euro înregistrat anul trecut. 

” Doar în industrie au fost, până acum, tranzacţii de peste 2,6 miliarde miliarde de euro. Este evident, deci, că până la finalul anului va fi depăşit nivelul din 2017″, a spus Daraban răspunzând la o întrebare adresat de presă în contextul Forumului de Afaceri România-Turcia, organizat de CCIR.     

Companiile din Turcia sunt un investitor important în România , cu un capital social cumulat de 574 de milioane de euro şi investiţii directe de peste 500 de milioane de euro. În România funcţionează 15.281 de firme turceşti, potrivit preşedintelui CCIR. 

Pe de altă parte, un element important care trebuie luat în seamă atunci când vorbim despre relaţiile dintre România şi Turcia este poziţionarea georgrafică ale celor două ţări. 

„Eu cred că trebuie să avem permanent relaţii cu Turcia. Dacă ne gândim că suntem captivi în Marea Neagră şi dacă ne gândim că activităţile de comerţ exterior nu pot evita Bosforul, noi trebuie să avem o relaţie la superlativ cu Turcia. Indiferent de ce se întâmplă acolo. Nu este problema noastră.”, a mai spus Mihai Daraban. 

Întrebat de Capital dacă situaţia economică din Turcia, marcată în ultima vreme de o inflaţie în creştere accelerată şi de devalorizzare lirei, poate influenţa relaţiile de afaceri cu România, Daraban a arătat că se poate vorbi chiar despre o oportunitate. 

” Devalorizare lirei îi ajută la export şi pe de altă parte ajută şi la ceea ce înseamnă investiţii româneşti în Turcia. Până la urmă totul este de oportunitate. Și faptul că încă nu suntem în Schengen, de exemplu, ne poate ajuta să aducem forţă de muncă în Orient.”, a declarat preşedintele CCIR. 

Astăzi, 6 septembrie, a avut loc, la CCIR, Forumul de Afaceri România-Turcia.  Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Consiliul de Relaţii Economice Externe al Turciei (DEIK) şi Ambasada Republicii Turcia din România.

Forumul de afaceri s-a desfăşurat  în marja vizitei la Bucureşti a delegaţiei oamenilor de afaceri condusă de domnul Nail Olpak, preşedinte al Consiliului de Relaţii Economice Externe al Turciei (DEIK) şi şi-a propus să asigure un cadru de discuţii şi prezentări privind proiectele care vor fi realizate în parteneriat public privat în România şi potenţialul de dezvoltare a relaţiilor economice cu Turcia în acest context.  

 

Eveniment

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Published

on

By

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență artificială

București, România – 25 aprilie – Samsung Electronics a prezentat o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru anul 2024 la evenimentul Unbox & Discover, evidențiind cele mai recente modele Neo QLED 8K și 4K, televizoare OLED și soundbar-uri. Având titlul de cel mai important producător de televizoare din lume timp de 18 ani consecutivi, produsele prezentate de Samsung în cadrul evenimentului îmbunătățesc experiența de divertisment la domiciliu cu o serie de soluții puternice, ghidate de inteligența artificială.

Ne străduim să explorăm noi orizonturi în ceea ce privește divertismentul la domiciliu, integrând inteligența artificială în moduri care depășesc experiențele de vizionare tradiționale. Gama noastră din acest an este o mărturie a angajamentului nostru față de inovație, oferind produse care nu numai că oferă experiențe de vizionare excepționale, ci contribuie și în mod semnificativ la stilurile de viață ale consumatorilor noștri”, declară SW Yong, președinte și sef al diviziei Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Îmbunătățind experiența cu Neo QLED 8K: Claritate, Sunet și Inteligență

Neo QLED 8K se remarcă ca vârful de gamă al celei mai recente linii de televizoare de la Samsung, fiind echipat cu procesorul avansat NQ8 AI Gen3, care reprezentă un salt semnificativ în tehnologia AI TV. Acest procesor include o Unitate de Procesare Neurală (NPU) care oferă o viteză de două ori mai mare decât predecesorul său, împreună cu o creștere de opt ori a rețelelor neurale, de la 64 la 512– asigurând o experiență de vizionare excepțională, cu detalii clare, indiferent de sursa de input.

Fiecare cadru pe Neo QLED 8K este o bucurie pentru ochi, datorită tehnologiei sale de imagine condusă de inteligența artificială. Acesta scoate în evidență cele mai subtile detalii cu o claritate și naturalețe remarcabile, de la expresiile faciale până la cele mai fine nuanțe. Cu 8K AI Upscaling Pro, emisiunile și filmele preferate ale utilizatorilor sunt transformate pentru a se apropia cât mai mult de afișajul 8K, permițându-le să se bucure de nivelul de detalii și claritate a imaginii care depășesc televizoarele 4K tradiționale. În plus, AI Motion Enhancer Pro face acțiunile rapide mai fluide și mai clare – fanii sportului vor aprecia – în timp ce Real Depth Enhancer Pro adaugă o adâncime realistă imaginii și atrage privitorii în fiecare scenă de fiecare dată. Toate aceste caracteristici se combină pentru a redefini experiența pe un ecran mare, stabilind un nou standard în imersiunea vizuală.

Neo QLED 8K oferă, de asemenea, sunet precis, alimentat de tehnologia audio AI. În acest an, Active Voice Amplifier Pro excelează în extragerea dialogului din zgomotul de fundal, asigurându-se că fiecare cuvânt este clar. Object Tracking Sound Pro îmbunătățește, de asemenea, experiența audio prin sincronizarea sunetului cu acțiunea de pe ecran, creând o experiență de vizionare mai dinamică și captivantă. Adaptive Sound Pro rafinează și mai mult experiența audio prin ajustarea inteligentă a sunetului la conținut și la acustica încăperii, oferind un sunet cu adevărat bogat și realist.

Neo QLED 8K include și caracteristici AI care înțeleg și se adaptează nevoilor utilizatorului. Modul Auto Game AI intră în acțiune în timpul sesiunilor de joc, optimizând imaginea și sunetul pentru o experiență de gaming și mai captivantă și imersivă. Modul AI Customization ajustează imaginea pentru fiecare scenă în funcție de preferințele utilizatorului, în timp ce Modul Energy AI economisește energie fără a compromite calitatea imaginii. Neo QLED 8K este prin urmare ușor de utilizat, personalizabil și eficient energetic pentru toate nevoile de divertisment.

Disponibil în două modele, QN900D și QN800D, și în dimensiuni de 65, 75 și 85 de inci, gama Neo QLED 8K promite o experiență de vizionare de neegalat, stabilind noi standarde în categoria premium a ecranelor mari.

Funcții inteligente cu sistemul de operare Samsung Tizen pentru integrare și personalizare îmbunătățită

În 2024, ecranele AI Samsung sunt gata să redefinească experiența utilizatorului prin conectivitate avansată și o suită de funcții inteligente, aplicații și platforme. Cu ajutorul sistemului de operare puternic Tizen OS, aceste inovații au creat un ecosistem conectat, personalizat și sigur. Astfel, dispozitivele se integrează fără efort în lumea digitală a utilizatorilor, oferindu-le o experiență optimizată și centralizată.

Televizoarele Samsung cele mai recente sunt concepute să se conecteze imediat la un ecosistem inteligent odată ce sunt configurate. În momentul în care utilizatorii își pornesc noul televizor Samsung, acesta recunoaște și se conectează automat la rețelele și dispozitivele existente, printr-o simplă notificare pe smartphone-urile lor. Această configurare fără efort se extinde la toate dispozitivele Samsung din casă, precum și la electrocasnicele și dispozitivele IoT de la terțe părți, datorită compatibilității cu HCA și Matter. Acest lucru elimină necesitatea unor hub-uri suplimentare, permițând gestionarea directă de pe ecran a tuturor dispozitivelor, de la iluminat la senzori de securitate.

Televizoarele Samsung din linia din 2024 aduc, de asemenea, integrarea cu smartphone-urile utilizatorilor. Utilizatorii trebuie să apropie smartphone-ul de televizor pentru a activa Smart Mobile Connect, transformând astfel dispozitivul într-o telecomandă universală pentru televizor și pentru electrocasnicele conectate. În plus, în 2024, utilizatorii își pot folosi smartphone-urile ca și controlere de gaming, având o interfață personalizabilă și feedback haptic, oferindu-le o experiență de joc excelentă.

În afara conectivității, televizoarele inteligente Samsung din 2024 oferă, de asemenea, o experiență extrem de personalizată prin aplicațiile și platformele pe care le includ. Prin adăugarea celor mai recente widget-uri, ecranele televizoarelor devin acum tablouri de bord personalizate care permit utilizatorilor să monitorizeze cu ușurință starea casei, fluxurile de camere, consumul de energie, actualizările meteorologice și multe altele. De asemenea, Samsung introduce Samsung Daily+, o platformă inteligentă pentru acasă unificată care adună o gamă variată de aplicații, categorizându-le în SmartThings, Health și Workspace, fiecare cu scopul de a îmbunătăți diferite aspecte ale stilului de viață al utilizatorilor.

Securitatea este fundamentală, iar cu Samsung Knox, fiecare caracteristică, aplicație și platformă beneficiază de protecție, permițând ca experiențele conectate să rămână private și sigure.

O gamă extinsă pentru toate nevoile de divertisment: Neo QLED 4K, OLED și dispozitive audio

În acest an, Samsung prezintă o gamă extinsă și îmbunătățită de televizoare și dispozitive audio, create pentru a oferi consumatorilor o varietate mai mare de opțiuni pentru a se potrivi cu diferitele lor stiluri de viață și preferințe. Această gamă cuprinzătoare subliniază angajamentul Samsung față de inovație și abordarea  centrată pe consumator.

Gama Neo QLED 4K din 2024 aduce inovații de vârf de la cele mai recente televizoare flagship Neo QLED 8K, îmbunătățind experiența de vizionare cu caracteristici revoluționare alimentate de procesorul NQ4 AI Gen2. Acest cip avansat dă viață aproape oricărui conținut, redându-l într-o rezoluție uimitoare de 4K. Îmbunătățit de Real Depth Enhancer Pro și Quantum Matrix Technology, ecranul asigură un contrast impecabil chiar și în scenele complexe. Cu primul ecran validat Pantone pentru precizia culorilor și Dolby Atmos pentru o experiență audio captivantă, Neo QLED 4K ridică standardul în ceea ce înseamnă experiența 4K UHD. Neo QLED 4K va fi disponibil în dimensiuni cuprinse între 43 și 98 de inci.

Samsung introduce, de asemenea, primul OLED fără reflexii din lume, eliminând reflexiile inutile și păstrând în același timp negrul profund și imaginile clare în orice condiții de iluminare. Cu ajutorul aceluiași puternic procesor NQ4 AI Gen2 ca și gama Neo QLED 4K, televizoarele OLED Samsung vin cu caracteristici precum Real Depth Enhancer și OLED HDR Pro, îmbunătățind experiența de vizionare prin calitatea imaginii.

În plus, cu caracteristici precum Motion Xcelerator 144Hz, asigurând mișcări fluide și rate de răspuns rapide, televizoarele OLED Samsung sunt alegerea potrivită când vine vorba de gaming. Completate de design-uri elegante, aceste televizoare OLED oferă o experiența de vizionare excelentă. Disponibile în două modele – S95D și S90D – cu dimensiuni cuprinse între 48 și 83 de inci, există o potrivire perfectă pentru fiecare casă.

În lista din 2024 se află și cel mai recent soundbar din gama, Q990D, care se remarcă printr-un setup de 11.1.4 canale cu Dolby Atmos wireless. Acest model vine cu o serie de caracteristici care atestă poziția de lider a Samsung în calitate de cea mai bine vândută marcă de soundbar-uri din lume în ultimii 10 ani, incluzând inovații precum Sound Grouping pentru un sunet complet, care umple încăperea, și o opțiune pentru ascultare personală care permite utilizatorilor să se bucure de conținutul lor prin difuzoarele din spate fără a-i deranja pe ceilalți.

Soundbar-urile ultra- slim S800D și S700D continuă să ofere o calitate excepțională a sunetului într-un design incredibil de subțire și compact. În plus, toate soundbarurile Samsung vin cu tehnologii audio avansate precum Q-Symphony, care integrează perfect televizoarele și soundbarurile Samsung pentru o experiență sonoră deosebită.

În final, Samsung a dezvăluit noul Music Frame, combinând sunetul premium cu un design artistic inspirat de The Frame. Acest dispozitiv versatil permite utilizatorilor să afișeze imagini personale sau opere de artă în timp ce se bucură de sunet wireless cu funcții inteligente. Indiferent dacă este folosit ca un dispozitiv independent sau cuplat cu un televizor și un soundbar, Music Frame promite o experiență audio îmbunătățită care completează orice spațiu.

Ofertă specială de precomandă, valabilă în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024

Televizoarele din noua gamă Samsung a anului 2024 vor fi disponibile pentru precomandă atât în magazinul online Samsung, cât și la parteneri, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024.

La achiziția oricărui model din noua serie 2024, Samsung AI TV: Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, OLED dar şi The Frame de pe samsung.com/ro, utilizatorii vor primi un soundbar pereche și vor plăti doar preţul televizorului. În plus, oferta include şi alte beneficii, valabile la comenzile de pe site, precum discount instant prin programul Rabla-Samsung, livrare gratuită, 24 rate fără dobândă, puncte Samsung Rewards valabile la viitoare comenzi pe site şi rame incluse pentru The Frame.

Pentru mai multe informații sau pentru a precomanda produsele Samsung AI TV, vă invităm să vizitați samsung.com/ro.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, electrocasnicelor, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistem LSI, producției de semiconductori și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fluentă prin ecosistemul său SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru ultimele știri, vizitați Samsung Newsroom la adresa news.samsung.com/ro .
 

Continue Reading

Eveniment

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Published

on

By

  • Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării.
  • Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt percepute de segmente importante ale populaţiei ca activităţi ilicite lipsite de pericol social.  
  • Parteneriatul public-privat reprezintă cheia combaterii eficiente a traficului ilicit de mărfuri. Acesta creează cadrul necesar de colaborare a tuturor factorilor interesați în lupta împotriva comerțului ilicit și a criminalității transfrontaliere.
  • Conferința a constituit un bun prilej de abordare a cooperării și colaborării în ceea ce privește activitățile de prevenire și combatere a traficului ilicit de mărfuri, in special cu țigarete și produse din tutun, din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia.

 

(București, 23 aprilie 2022)

Asociația ACTIV, ONG din România dedicat prevenirii și combaterii comerțului ilegal, a organizat, luni, 22 aprilie, în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română și Poliția de Frontieră Română, conferința „Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri”.

Conferința internațională, aflată la cea de-a treia ediție, și-a  propus să reunească toți actorii implicați în prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri având ca scop stimularea dialogului și consolidarea colaborării între instituțiile de aplicare a legii, decidenții politici, industriile afectate de criminalitatea transnațională, societatea civilă.

S-au reunit, la București, cu această ocazie, reprezentanți ai unor importante organizații internaționale cu competențe în prevenirea și combaterea comerțului ilicit (OLAF, FRONTEX,  SELEC, EUAM, EUBAM, ICMPD), precum și reprezentanți ai structurilor Vamale, de Poliție de Frontieră și Poliție, din Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, România. De asemenea, printre invitați s-au numărat membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ambasadori, atașați vamali, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Astfel, prin colaborarea la nivel regional, utilizând exemplele de bune practici furnizate de organismele internaționale, vor fi analizate transformările importante în dinamica traficului ilicit de mărfuri în contextul regional actual, pe baza cărora se va putea anticipa evoluția fenomenului în perioada următoare.

„Ca reprezentanți ai societății civile, considerăm că  există două metode eficiente de luptă împotriva traficului ilicit de mărfuri: (1) Stimularea cooperării internaționale și a schimbului de bune practici și (2) Informarea și educarea publicului cu privire la riscurile și costurile generate de traficul ilicit de mărfuri.

În Romania, conform cercetărilor sociologice, contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt percepute de segmente importante ale populaţiei ca activităţi ilicite lipsite de pericol social. Astfel, la inițiativa asociației noastre, în data de 21 aprilie, prin lege, marcam <Ziua naţională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri>, prilej cu care încercăm să ajungem la cât mai mulți consumatori cu mesaje referitoare la riscurile la care se expun în momentul în care achiziționează produse fără proveniență legală. Și în acest an am lansat în mediul online o campanie de conștientizare, menită să schimbe percepția eronată asupra riscurilor generate de traficul ilicit de mărfuri”, declară Daniel MĂRĂCINEANU, coordonatorul ACTIV.

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării, iar contracararea acestor fenomene infracționale reprezintă un obiectiv prioritar al Poliției de Frontieră Române, atât prin demersuri instituționale proprii, cât și prin colaboare cu alte structuri ale statului sau cu reprezentanți ai societății civile.

„Având în vedere prejudiciul adus la bugetul de stat, dar și pericolul pentru consumatori, Poliția de Frontieră Română întrepinde permanent măsuri ferme în toate zonele de competență, în vederea depistării și sancționării persoanelor implicate în traficul cu mărfuri ilicite, precum și a reținerii, în vederea confiscării, a mărfurilor traficate. Rezultatele obținute pentru combaterea acestor fenomene sunt foarte bune. În anul 2023 avem 5,5 milioane pachete de țigări confiscate, cu o valoare de piață de aproximativ 100 milioane de lei. În timp ce, în primele trei luni ale acestui an, au fost confiscate aproximativ 600.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 13 milioane de lei. Pe linia dreptului de proprietate intelectuală, traficul ilicit cu produse contrafăcute a cunoscut în anul 2023 o altă dimensiune, la nivelul Poliției de Frontieră fiind constatate independent, sau în colaborare cu lucrătorii vamali, 1.222 fapte de natură infracţională, de 3,1 ori mai mult comparativ cu anul 2022, când au fost depistate 397 fapte infracționale. Valoarea bunurilor ridicate, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 300 milioane de lei, majoritatea dintre acestea fiind reprezentată de articole vestimentare și parfumuri” – precizează Chestor de Poliție Cornel-Laurian STOICA, Inspector General desemnat al Poliţiei de Frontieră Române.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova salută colaborarea la nivel regional și schimbul calitativ de bune practici cu partenerii internaționali.

„Luând în considerare situația instabilă din Ucraina, care generează noi și noi provocări pentru Republica Moldova, printre care și traversări ilegale ale Frontierei de Stat, organizarea migrației ilegale, dar și contrabanda cu arme, muniții, produse din tutungerie, produse de larg consum și alte infracțiuni conexe, în vederea asigurării unei frontiere sigure și în vederea asigurării unei protecții mai bune pentru cetățeni, împreună cu autoritățile naționale și internaționale ne propunem să anticipăm, să gestionăm și să combatem fenomenele infracționale cu care ne confruntam în prezent, dar și evoluția continua a acestora”, a declarat Andrei TROFIMOV, Șef Adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republicii Moldova.

Conferința din 22 aprilie 2024 a constituit un bun prilej de abordare a cooperării și colaborării în ceea ce privește activitățile de prevenire și combatere a traficului ilicit de țigarete și produse din tutun pe care autoritățile vamale din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia  le desfășoară în această zonă a Europei.

„Cu această ocazie, în cadrul discuțiilor și schimbului de bune practici în domeniul antifraudă vamală, am subliniat că, pe lângă eforturile susținute proprii ale Autorității Vamale și ale celorlalte instituții competente din România, în legătură cu prevenirea și combaterea acestui fenomen, fapt dovedit și de înregistrarea unui nivel scăzut al consumului de țigarete provenite din contrabandă, un factor determinant îl reprezintă dezvoltarea cooperării între autorități, inclusiv prin crearea unor grupuri de lucru operative interinstituționale, care să asigure o mai mare eficacitate combaterii manifestărilor de trafic ilicit și contrabandă la frontiera comună și care să faciliteze colaborarea cu instituțiile similare din aceste state. De asemenea, evenimentul a confirmat că parteneriatetele stabilite cu societatea civilă și mediul de afaceri onest reprezintă o soluție viabilă pentru o bună și corectă informare a cetățenilor privind pericolele reprezentate de consumul unor produse cu proveniență ilegală și necontrolată”, a declarat Alexandru Ioan DUDU, Vicepreședintele Autorității Vamale Române.

„Serviciul Vamal al Republicii Moldova întreprinde toate acțiunile necesare în scopul prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri prin aplicarea eficientă a măsurilor legale. Sunt ferm convins că, împreună, prin schimbul de informații și acordare a asistenței prompte în procesul de investigare, vom aduce beneficii atât pentru instituțiile noastre, cât și pentru formarea unei comunicări mai viabile internaționale.” – adaugă

Ilie TOLOCENCO – Șef al Direcției Investigare Fraude Vamale, Departamentul Antifraudă și Conformare, Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Parteneriatul public-privat reprezintă cheia combaterii eficiente a traficului ilicit de mărfuri. Acesta creează cadrul necesar de colaborare a tuturor factorilor interesați în lupta împotriva comerțului ilicit și a criminalității transfrontaliere. Tradițional, contrabanda cu țigări a reprezentat cea mai mare provocare pentru instituțiile de aplicare a legii din România și multe din țările vecine.

„Nivelul de sub 10% al pieței ilicite din ultimii patru ani înseamnă că, față de valoarea de 16,5% din 2018, circa 8 miliarde de țigarete au rămas în piața legală și un plus de 17 miliarde de lei au fost încasați de bugetul de stat din comerțul legitim sub forma de taxe. Conform datelor centralizate pe stopcontrabanda.ro, în primele 3 luni ale anului 2024 autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete în valoare de circa 15 milioane de lei pe piața neagră. 85% dintre capturi (12 milioane de țigarete de contrabandă) au fost înregistrate în zona de sud a țării, ceea ce reflectă tendința de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sud (Bulgaria, Turcia), unde prețul țigaretelor este semnificativ mai mic. Contrabanda reprezintă un risc major la adresa dezvoltării economice, a comunităților și a mediului legitim de business, iar ponderea crescută a contrafacerii – 41,4% și a produselor legitime din Bulgaria – 20,5% în piața neagră din România reflectă interesul crescut al rețelelor infracționale pentru monetizarea acestui segment de piață. Este imperativ să susținem eforturile integrate ale autorităților și salutăm inițiativa Asociației ACTIV pentru organizarea acestui eveniment relevant, care facilitează dialogul instituțiilor din regiune și cooperarea transfrontalieră pentru combaterea traficului ilicit”, a declarat Ileana DUMITRU, Director pentru Relații Externe al Ariei Europa de Sud Est, BAT.

 „Această conferință internațională are loc în contextul unei creșteri record a contrabandei cu țigarete pentru ultimii zece ani, de la 7,7% în ianuarie la 9,8% în martie, majorare consemnată de studiul realizat de Novel Reasearch. O altă tendință îngrijorătoare semnalată în cercetarea Novel este majorarea ponderii produselor provenite din Bulgaria pe piața neagră din România. Sperăm ca reprezentanții autorităților reuniți la eveniment să fi pus bazele unor colaborări fructuoase, care să contribuie la reducerea comerțului ilegal. JTI va continua și pe viitor să fie un partener de nădejde al autorităților de aplicare a legii. JTI a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi în 2008 cu Autoritatea Națională a Vămilor, respectiv în 2014 cu Direcția Generală a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea produselor din tutun, drogurilor și a numerarului au fost donați de JTI în ultimii 14 ani Autorității Vamale. În 2013, am semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, iar în 2019  JTI a donat echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente.  De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii doi ani și în Republica Moldova”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

“Comerțul ilicit cu tutun rămâne o amenințare majoră în Europa, iar legislația eficientă, împreună cu sancțiunile aspre sunt unele dintre elementele esențiale pentru reducerea acestuia. Mai mult ca niciodată, parteneriatul public-privat continuă să joace un rol esențial în lupta împotriva traficului de bunuri ilicite. Philip Morris International a lansat programul PMI Impact în 2016 și a alocat un buget de 100 milioane USD pentru proiecte care au ca obiectiv lupta împotriva comerțului ilegal și a infracțiunilor conexe. În România, au fost până în prezent finanțate trei proiecte prin intermediul PMI Impact. Grație celei de a treia runde de finanțare, PMI a  furnizat recent două drone performante, în valoare de aproape 700.000 USD, iar rolul acestora este să ajute autoritățile române de aplicare a legii să obțină rezultate și mai bune în reducerea comerțului ilicit. Investițiile programului PMI Impact în Romania totalizează 3,3 milioane USD, iar eforturile noastre confirmă încă o dată că suntem alături de autorități în eliminarea comerțului ilicit, în toate formele sale. Pentru PMI, atât la nivel global, cât și aici, în România, lupta împotriva comerțului ilicit rămâne o prioritate.”, a declarat Klaus Berg, Director Illicit Trade Prevention Europe, Philip Morris International.  

Conferința „Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri” a facilitat, astfel, un context colaborativ și acționabil pentru ca mediul public și privat să dezvolte, în continuare, proiecte comune care să conducă la prevenirea și combaterea eficientă a traficului ilicit de mărfuri.

DESPRE ASOCIAȚIA ACTIV

Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul”- ACTIV are drept scop promovarea, sprijinirea realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la conștientizarea publicului și a autorităților cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri. ACTIV promovează următoarele valori: integritatea, responsabilitatea, respectul și cooperarea.

Contact:

Daniel Mărăcineanu

Președinte Asociația ACTIV

Telefon: 0728.220.498

Continue Reading

Eveniment

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

Published

on

By

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro

București, 15 aprilie 2024 – Compania globală de tehnologie OnePlus a lansat astăzi primul punct de prezentare a produselor, localizat în Promenada Mall, București, intrarea din Barbu Văcărescu, la parter. Până la data de 23 aprilie, utilizatorii pot testa cele mai noi produse din portofoliul OnePlus, resprectiv OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus Open sau OnePlus Watch 2 și pot câștiga garantat premii surpriză.

“Unul dintre obiective echipei din România este facilitarea interacțiunii brandului cu fanii și consumatorii, astfel că în perioada 15 aprilie – 23 aprilie, toți cei care ajung în Promenada Mall București pot testa produsele noastre în punctul de prezentare amplasat la intrarea din Barbu Văcărescu și pot câștiga premii surpriză sau pot obține reduceri de pănă la 700 de leila produsele OnePlus achiziționate din magazinul online oppostore.ro”, a declarat Ciprian Mirea, Country Manager OnePlus în România.

Totodată, compania lansează la nivel local cel mai nou ceas din portofoliu, modelul OnePlus Watch 2, ce va fi disponibil în magazinul online www.oppostore.ro începând cu 22 aprilie.

OnePlus Watch 2 reprezintă un pas înainte pentru piața ceasurilor inteligente, prin prezentarea unei Arhitecturi unice Dual-Engine cu două chipseturi, interfață hibridă Wear OS, o durată a bateriei de până la 100 de ore în modul Smart și un design premium.

Durata bateriei de top în industrie, susținută de Arhitectura Dual-Engine

OnePlus Watch 2 vine echipat cu funcții de top, inclusiv performanțe excepționale ale bateriei și încărcare pentru fiabilitate și longevitate de neegalat. Acesta are la bază arhitectura Dual-Engine dezvoltată de OnePlus, alimentată de două chipseturi de vârf care îmbină performanța cu eficiența, Snapdragon W5 și BES 2700 MCU. Chipsetul de eficiență BES2700 rulează RTOS și gestionează activitățile de fundal și sarcinile simple, în timp ce Snapdragon W5 este activ pentru sarcini complexe, precum rularea aplicațiilor tale preferate Google.

Cu această arhitectură unică Dual-Engine și o baterie de 500mAh, OnePlus Watch 2 poate oferi până la 100 de ore1 de utilizare obișnuită cu toate funcționalitățile accesibile în Modul Smart sau până la 12 zile în modul de autonomie extinsă. Cu încărcare rapidă VOOC de 7.5W, bateria de 500mAh poate fi încărcată complet în 60 de minute. Cu configurația sa de 2GB RAM și 32GB ROM, OnePlus Watch 2 oferă, de asemenea, suficientă memorie și stocare pentru a asigura funcționarea fluidă a ceasului în orice moment.

OnePlus Watch 2 oferă informații importante care stimulează schimbări pozitive în sănătate și fitness, datorită capacității sale de a colecta și analiza date complete despre sănătate în aplicația OHealth.

OnePlus Watch 2 și aplicația OHealth suportă acum și Health Connect by Android™, care oferă un hub central în Android 14 pentru gestionarea permisiunilor de date din mai multe aplicații și dispozitive de sănătate și fitness. Cu permisiunea utilizatorului, aceștia pot sincroniza în mod sigur datele lor de sănătate colectate prin ceas sau aplicația OHealth cu aplicațiile compatibile cu Health Connect.

Funcțiile de fitness disponibile prin aplicația OHealth includ moduri de urmărire pentru peste 100 de sporturi precum badminton, alergare, tenis, schi și altele. Proiectat pentru o precizie îmbunătățită în urmărirea locației, OnePlus Watch 2 dispune de Frecvență Dual GPS cu capacitatea de a recepționa semnale GPS L5 în plus față de semnalele L1 folosite în mod obișnuit. Utilizarea a două antene separate pentru fiecare semnal GPS îmbunătățește precizia și fiabilitatea poziționării pentru purtători.

Mai mult,  aplicația OHealth oferă și o analiză detaliată a urmăririi somnului –somnul profund, somnul ușor, fazele REM și perioadele de trezire ale utilizatorilor, precum și monitorizarea ritmului respirator în somn și furnizarea unui scor al calității somnului, evaluarea riscului de sforăit în somn și altele. De asemenea, poate monitoriza nivelurile de stres prin calcularea variabilității ritmului cardiac (HRV).

Cele mai bune aplicații Google cu Wear OS

Echipat cu cea mai recentă versiune a Wear OS, OnePlus Watch 2 vine cu aplicații populare Google precum Maps, Assistant, Wallet și Calendar, plus suport pentru mai multe aplicații terțe.

OnePlus Watch 2 împărtășește același limbaj de design cu seria OnePlus 12. Ceasul are o carcasă rotundă, care reflectă designul camerei seriei, făcându-l companionul perfect pentru seria OnePlus 12.

OnePlus Watch 2 are un ecrat cu cristal de safir 2.5D, ceea ce-l face mai rezistent la zgârieturi fără a compromite claritatea optică. Carcasa ceasului este fabricată din oțel inoxidabil și este certificat conform celui mai recent standard militar american MIL-STD-810H, OnePlus Watch 2 poate rezista la condiții dificile și stres ambiental, în timp ce ratingul său de rezistență IP68 și ratingul de rezistență la apă de 5ATM asigură o performanță excelentă la plajă, în deșert sau în timpul înotului.

Preț și Disponibilitate

OnePlus Watch 2 poate fi achiziționat din magazinul online www.oppostore.ro începând cu data de 22 aprilie la un preț recomandat de 1.599 lei.

Despre OnePlus

OnePlus este un brand global de tehnologie mobilă care provoacă conceptele convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive cu design rafinat, cu o calitate de construcție premium și hardware de înaltă performanță. OnePlus prosperă cultivând legături puternice și crește împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați OnePlus.com sau urmăriți-ne pe:

https://www.instagram.com/oneplus_romania/ și https://www.facebook.com/OnePlusRo

Disclaimer:

  1. 100 de ore de utilizare în Modul Smart ce sunt bazate pe teste efectuate de OnePlus în condiții de laborator. Datele de testare sunt derivate din simulări bazate pe următoarele setări și scenarii de utilizare, durata reală a bateriei poate varia: față de ceas oficială, AOD dezactivat, monitorizare a sănătății implicită, conexiune Bluetooth 14,2 ore/zi, conexiune Wi-Fi standby 1 oră/zi, monitorizare a somnului 6,5 ore/zi, ridicare pentru a activa cu iluminare a ecranului de 220 de ori/zi, 130 de notificări/zi, utilizare a ecranului de 20 de minute/zi (diverse aplicații), șase apeluri primite pe zi (5s), 5 minute/zi apel Bluetooth, 500s/zi sincronizare de date între telefon și ceas, 15 minute/zi conexiune Bluetooth și căști pentru muzică (Spotify), 30 de minute/zi alergare în aer liber și trei alarme pe zi.
  2. 48 de ore durată a bateriei cu utilizare intensă a OnePlus Watch 2 în Modul Smart ce sunt calculate din simulări bazate pe următoarele setări și scenarii de utilizare, durata reală a bateriei poate varia: față de ceas de la terți (cu Arhitectura Dual-Engine dezactivată), AOD activat, monitorizare a sănătății implicită, conexiune Bluetooth 12,2 ore/zi, conexiune Wi-Fi 2 ore/zi, monitorizare a somnului 6,5 ore/zi, ridicare pentru a activa cu iluminare a ecranului de 300 de ori/zi, primirea a 180 de mesaje/zi, 30 de minute/zi utilizare a ecranului (diverse aplicații), șase apeluri primite pe zi (5s), 5 minute/zi apel Bluetooth, 15 minute/zi navigare conectată la Google Maps, 500s/zi sincronizare de date între telefon și ceas, 30 de minute/zi conexiune căști Bluetooth pentru muzică (Spotify), 30 de minute/zi alergare în aer liber și trei alarme pe zi.

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv9 ore ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I) – Ziarul Incisiv de Prahova

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Uncategorized12 ore ago

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment13 ore ago

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Eveniment14 ore ago

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Exclusiv14 ore ago

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

ExclusivO zi ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”? – Ziarul Incisiv de Prahova

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

Uncategorized2 zile ago

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

Afaceri2 zile ago

Dachdeckerei: Alegerea Ideală pentru Un Acoperiș Solid și Durabil

În construcția sau renovarea unei case, acoperișul joacă un rol esențial în protecția și estetica întregii structuri. Alegerea unei companii...

Uncategorized2 zile ago

TikTok sărbătorește Ziua Internațională a Cărții alături de comunitatea #BookTok din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, TikTok lansează un efect AR disponibil în aplicație, care să aducă împreună iubitorii de...

Uncategorized2 zile ago

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

HorecaNet HorecaNet
Exclusiv2 zile ago

Investiție inteligentă în bucătăria HoReCa: Cum să alegi echipamentele optime

Industria HoReCa este una extrem de dinamică și competitivă, unde succesul depinde de o serie de factori, printre care calitatea...

bilete Universitatea Craiova bilete Universitatea Craiova
Exclusiv2 zile ago

Intrare rapidă în stadion: Sfaturi pentru a evita cozile

Cozile lungi la stadion pot fi o sursă de frustrare pentru orice spectator. Așteptarea la intrare te poate face să...

Exclusiv3 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate” – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Viața în Dolj4 zile ago

Uleiuri esentiale esentiale pentru casa ta

Uleiurile esentiale detin puteri terapeutice surprinzatoare si pot fi folosite in diverse scopuri, de la relaxare si imbunatatirea starii de...

Exclusiv5 zile ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Știrile Săptămânii