Connect with us

Eveniment

Când poate fi adoptată Ordonanța privind Amnistia și Grațierea? S-a stabilit ziua perfectă | DoljAZI

Published

on

Potrivit acestora, este luată în calcul săptămâna de dinaintea Crăciunului, când capacitatea de reacţie a publicului intern şi extern este foarte scăzută. Pe data de 19 decembrie este programată şedinţa de guvern, probabil ultima din acest an. Teoretic, Guvernul ar putea convoca o şedinţă în care poate adopta OUG şi în ultima săptămână din acest an, dat fiind că Parlamentul se află în sesiune până la data de 31 decembrie, notează G4Media, citând surse din PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament că, la fel ca premierul Viorica Dăncilă, nu are pe masa sa niciun proiect vizând amnistia şi graţierea.

Întrebat dacă i-a cerut personal ministrului Justiţiei o soluţie pentru un act normativ vizând amnistia şi graţierea, Dragnea a afirmat: “Am cerut public, şi dacă am cerut-o public sunt sigur că a auzit şi dumnealui (n.r. ministrul Justiţiei), să se găsească o soluţie pentru a încerca să se repare toate nedreptăţile din ultimii ani din România, care tot ies la iveală”.

Eveniment

HOROSCOP 12 DECEMBRIE. Nativii din această zodie trebuie să fie prudenți. Evitați orice chestiune legată de bani | DoljAZI

Published

on

By

BERBEC  Atenţie, drumul vieţii tale profesionale se pregăteşte de un viraj strâns! Întâmplările, evenimentele, veştile şi faptele nu aşteaptă ca tu să fii gata să le accepţi. Stelele indică să fii prudent!Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune, sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. 

TAUR   Astăzi, pe o conjunctură bună, reuşeşti să amesteci savant adevărul cu minciunelele şi să-ţi promovezi interesele tale, pe care le consideri neglijate de alţii. Dar, cumpătare şi echilibru! La serviciu, la muncă, nu exagera, sunt alţii mai inteligenţi pe acolo! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile făcute astăzi poţi să le treci direct la pagube. 

GEMENI  Deseori şi astăzi este una dintre zilele acelea, învingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fii învingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină. Evită să începi proiecte noi, sau să răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „altă dată”!

RAC  Trebuie să rămâi concentrat pe interesele tale, la serviciu, oricare ar fi veştile sau cei care vor să te distragă, să te abată de la scopurile tale, din invidie sau prostie.Evită suprasolicitarea la muncă şi nu mânca mult odată. Puterea ta de concentrare pare să-ţi joace feste, asa încât este bine să diminuezi influenţa Lunii, afectată – prin odihna, alimente naturale şi bunăvoinţă.

LEU   Astăzi nu lua hotărâri importante, în domeniul profesional, nu te repezi să tragi concluzii, pentru că influentele stelelor sunt inşelatoare şi confuze.  Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei este mai bună. Astazi ai carisma bine aspectata de stele, asa ca profita ca să obţii favoruri. 

FECIOARĂ  Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea târziu să începi să-ti faci planuri pentru anul 2019, dar trebuie sa iei in consideratie cu mult realism resursele proprii. Iar dacă nu ai fost deja în vacanţă, poţi să faci planuri, cu aceelaşi succes, pentru perioada vacanţei de Crăciun.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

 

BALANŢĂ Ai tendinţa, păguboasă, să analizezi prea mult lucrurile. Aşa pierzi oportunităţile, altul reacţionează mai repede decât tine şi… gata, ai pierdut ocazia! Astăzi este ziua acţiunii! Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu a stat în puterea ta. Mâine este o nouă zi, trebuie să ai încredere!

SCORPION   Graţie unei gândiri reci şi a unei întâmplări fericite, ai suficienţi bani ca să pleci în vacanţa de Crăciun, sau să rezolvi problemele de acasă, după caz. Veşti bune de departe! Evită lucrurile importante, schimbările de strategie şi întâlnirile hotărâtoare. Ca direcţie principală a dezvoltării viitorului, configuraţia astrologică indică păstrarea unui statu quo profesional şi acumulări sigure, dar lente. 

SĂGETĂTOR   O zi în care este necesar să fii mai apropiat şi cordial – rişti să pierzi una, sau mai multe, relaţii sociale şi/sau profesionale. Trebuie să ai şi un discurs pe măsură, alege-ţi bine cuvintele!Configuraţia planetelor iţi indică relaţii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pământ. 

CAPRICORN   Pluton, mereu în zodie, mica planetă a plutocraţilor, te ajută să faci avere. Încet-încet, durabil, bani de care eşti sigur şi nu te întreabă nimeni! Deci, azi mai faci un pas spre succes!Unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Conjunctura astrologică, complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă.

VĂRSĂTOR  Peisajul tău social este în schimbare, persoane şi poziţii inaccesibile până astăzi, pot deveni ţinte de cucerit. Reuşeşti să faci alianţe bune, iar în duo, o comunitate finaciară reuşită!Dedică ziua relaţiilor tale de serviciu, furnizori, clienţi, parteneri. Oferă-le ajutorul. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Totuşi, ziua pare delicată. Adică, pe muche de cuţit. Se pot întâmpla, statistic vorbind, evenimente neprevăzute. 

PEŞTI Ambiţiile tale te fac azi să duci bătălii grele. Mergi direct şi la subiect, atacă frontal, aşa poţi avea succes. Elementul surpriză. Dar nu uita niciodată de planul „B”, soluţia de rezervă! Nu te lua, în munca ta, dupa cine ştie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net, zodia ta este conservatoare şi respecta întotdeauna tradiţia. Ia lucrurile uşor şi cu mult calm. 

Continue Reading

Eveniment

Bătaie de joc! Politicienii foarte cunoscuți care pregătesc pe ascuns mărirea pensiilor speciale pentru ei înșiși! Detalii rușinoase | DoljAZI

Published

on

By

Este vorba despre Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea şi Florin Iordache. Mai exact, cei trei au depus un proiect de lege prin care cer mărirea pensiilor speciale pentru parlamentari, mărire care să fie proporţională cu cea a salariului.

Aşa cum vă spuneam, decizia are toate şansele să supere o proporţie uriaşă din electorat. Într-un sondaj publicat de BCS, 76% dintre români ar vota pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale.

În proiectul de lege depus de cei trei, se specifică următoarele:

„(1) Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73 indice 1 din Legea 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 59/2017 privind modificaea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative.   (2) Prevederile lin (1) se aplică şi persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti”, se arată în propunerea legislativă.  

Propunerea a primit deja mai multe avize favorabile de la Comisii, termenul de aprobare tacită fiind 24 de zile de la terminarea vacanţei parlamentare, adică data de 24 februarie.   De la 1 ianuarie, salariul minim brut pe economie pentru cei cu studii medii va fi majorat de la 1.900 lei, la 2.080 lei, ceea ce reprezintă o creştere de 9,47%, iar pentru cei cu studii superioare, majorarea la 2.350 lei, respectiv o creştere de 23,68% faţă de luna decembrie 2018.

În octombrie, numărul pensionarilor foşti parlamentari era de 813 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.354 de lei, din care 2.649 lei suportaţi de la bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele tuturor românilor.

Raportat la creşterea salariului minim brut pe economie pentru cei cu studii superioare, care au activat cel puţin 1 an în domeniul în care s-au specializat, creşterea pensiei speciale cu 23,6% ar însemna  1.027,54 lei în plus, adică 5.381,54 lei.

Decizia are toate şansele să supere o prporţie foarte mare din electorat. Într-un sondaj publicat de BCS, 76% dintre români ar vota pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale. 

Continue Reading

Eveniment

Dezastru pentru Klaus Iohannis! Aliații lui îl amenință cu un alt candidat la prezidențiale! Pe cine ar dori să susțină! Ultimul cartonaș galben | DoljAZI

Published

on

By

Florian Coldea şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă şi se spune că ar avea un rol major în strategia politică a lui Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi a fost exilată la Parchetul General, unde a devenit invizibilă şi neimportantă, iar generalul SIE, Silviu Predoiu a ales să i se alăture lui Victor Ponta, după ce preşedintele în funcţie nu i-a oferit ceea ce aştepta, mai exact funcţia de consilier prezidenţial în locul lui Ion Oprişor.

Pe lângă aceste trei nume notorii, mai sunt şi altele cu roluri bine determinate pe tabla de şah a puterii. Ei bine, mulţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi de individualismul lui Klaus Iohannis şi nu au încredere că la finalul jocului vor obţine ceea ce li s-a promis.

Vezi continuarea pe EVZ

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment10 minute ago

HOROSCOP 12 DECEMBRIE. Nativii din această zodie trebuie să fie prudenți. Evitați orice chestiune legată de bani | DoljAZI

BERBEC  Atenţie, drumul vieţii tale profesionale se pregăteşte de un viraj strâns! Întâmplările, evenimentele, veştile şi faptele nu aşteaptă ca...

Eveniment2 ore ago

Bătaie de joc! Politicienii foarte cunoscuți care pregătesc pe ascuns mărirea pensiilor speciale pentru ei înșiși! Detalii rușinoase | DoljAZI

Este vorba despre Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea şi Florin Iordache. Mai exact, cei trei au depus un proiect de lege...

Eveniment3 ore ago

Dezastru pentru Klaus Iohannis! Aliații lui îl amenință cu un alt candidat la prezidențiale! Pe cine ar dori să susțină! Ultimul cartonaș galben | DoljAZI

Florian Coldea şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă şi se spune că ar avea un rol major în strategia politică...

Eveniment4 ore ago

UPDATE Focuri de armă la Strasbourg! Parlamentul European a fost închis | DoljAZI

UPDATE Potrivit presei locale, cel puţin două persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite. Atacatorul a fost identificat....

Exclusiv5 ore ago

EXCLUSIV/Camelia Bogdan un personaj de te iei cu mâinile de cap/Cum funcționa Protocolul Inspecției Judiciare cu SRI

In data de 10.12.2018 solicitam public instituțiilor de ordine și siguranță publică sa ne puna la dispozitie documentele care au...

Eveniment6 ore ago

Alertă pentru zeci de mii de angajați! Unul din cei mai mari producători auto anunță concedieri | DoljAZI

Ford a anunţat că a început negocierile cu reprezentanţii angajaţilor germani privind potenţiale concedieri la fabrica sa din Saarlouis, Germania,...

Eveniment7 ore ago

Date surpriză. De ce își cumpără românii haine. Puțini se așteptau la asta | DoljAZI

Unul din doi români îşi cumpără haine pentru brand. O arată mai multe studii, citate de stiri.tvr.ro. Preocupaţi de felul...

Eveniment8 ore ago

Decizie supriză la Cotroceni! Ce a făcut Iohannis | DoljAZI

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, a fost suspendată de preşedintele Klaus Iohannis, urmând...

Eveniment10 ore ago

Darren Cahill și Simona Halep, ultima înfrângere împreună. Vezi care este trofeul pierdut la limită | DoljAZI

Principalul contracandidat la titlul de antrenorul anului era chiar australianul Darren Cahill, care a obţinut rezultate remarcate alături de Simona...

Eveniment11 ore ago

Bucurie mare pentru mii de angajați! Ce companii vor acorda prime de sărbători | DoljAZI

În acest an, aproape 32% dintre companii au în plan să acorde prime în bani angajaţilor, 20% vor acorda tichete...

Eveniment12 ore ago

Apel important al Poliției Române! Mii de români au fost înșelați. Puteți rămâne faliți | DoljAZI

Este vorba despre metoda accidentul, escrocheria care a lăsat mii de români fără bani. De această dată, impostorii sunt şi...

Eveniment14 ore ago

USR pregătește nucleara pentru pentru Firea! Au depus azi documentele compromițătoare la tribunal! | DoljAZI

USR Bucureşti a depus, luni, la Tribunalul Bucureşti, o acţiune prin care cere desfiinţarea companiilor municipale, au anunţat, luni, reprezentanţii...

Eveniment15 ore ago

Totul s-a confirmat în prag de sărbători! Vești imense pentru salariați | DoljAZI

Potrivit informaţiilor publicate de INS, salariile au crescut. Câştigul salarial mediu nominal net din octombrie a fost de 2.720...

Eveniment16 ore ago

Liviu Dragnea, în corzi! Atac dur la dușmanul nr.1 al PSD-ului | DoljAZI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că majoritatea nu a fost pusă în pericol prin racolările făcute de Pro România şi...

Eveniment18 ore ago

„O informație certă… NU va candida la alegerile prezidențiale!” | DoljAZI

„O informaţie certă… Călin Anton Popescu Tăriceanu nu va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019! Tot o informaţie…nu va...

Eveniment19 ore ago

Iohannis, lovitură devastatoare pentru Viorica Dăncilă. Guvernul este blocat | DoljAZI

Legea a fost transmisă de Parlament spre promulgare Preşedintelui României în data de 21 noiembrie 2018. De la Cotroceni...

Știrile Săptămânii