Connect with us

Cultură

Benefiicile jocurilor strategice pentru copii

Published

on

Precis iti amintesti cat de distractiv a fost sa joci un joc de Scrabble sau Monopoly? Aceste jocuri au fost si sunt inca atat de distractive, deoarece sunt o provocare pentru a le juca. Ele au fost facute nu doar pentru scopuri de divertisment, ci si pentru uz educational.

Jocuri precum cele mentionate mai sus vizeaza dezvoltarea capacitatii unui copil de a veni cu strategii diferite. Acest lucru le ofera o idee despre ce este realitatea. Vor exista intotdeauna prea multe optiuni de alegere si, in final, va fi facuta o singura alegere. Jucand astfel de jocuri de strategie, ei sunt capabili sa descopere optiunile si, in sfarsit, sa faca o alegere pe care o considera cea mai buna. Abilitatile lor de luare a deciziilor si abilitatile critice sunt, de asemenea, imbunatatite si perfectionate. Stiind ca ei iau propriile decizii, le iau mai usor si accepta fata de consecintele actiunilor lor.

Pentru parinti, cand se uita la proprii copii cum joaca jocuri de strategie,  le ofera o idee despre modul in care copiii lor reactioneaza la actiunile altor persoane. „Copilul meu se infurie usor dupa o pierdere?” „Fiul meu este agresiv fata de colegii sai?” „Cum reactioneaza fiica mea sa castige sau sa piarda dupa un joc?” „Copilul meu este prea competitiv?”

Jocuri de strategie pentru copii

Unii oameni ar putea crede ca astfel de jocuri incurajeaza competitivitatea copiilor de la o varsta frageda. Adevarul este insa ca jocurile similare Monopoly, Catan permit jucatorilor sa coopereze in mod natural. Ceea ce inseamna  ca astfel de jocuri dau copiilor sansa de a simti un sentiment de apartenenta si bunatate. Aceasta este, de asemenea, in cazul in care acestea sunt capabili de a spori stima de sine si incredere in sine.

Cunoasterea mai buna a actiunilor ce aduc consecinte. Jocurile  ofera un mediu inchis in care cauza-si-efectul poate fi urmarita mai usor, dar ele ajuta la dezvoltarea unei mentalitati care  va ajuta copilul sa se gandeasca la consecintele pe care le au actiunile lui si in lumea reala.

Participarea la jocuri ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile sociale. Aceasta este o mare oportunitate pentru copii sa se imprieteneasca cu cineva si sa gaseasca un nou coleg de echipa.

Interactiunea micutului cu alti copii deschide, de asemenea, oportunitati diferite de invatare. Jocurile de strategie sunt excelente pentru imbunatatirea abilitatilor de gandire critica. Stimuleaza dezvoltarea creierului la copii. Aceste jocuri sporesc performanta de a citi copilului, capacitatea de matematica sau abilitatile cognitive.

Fiecare joc are un set de instructiuni pe care jucatorii trebuie sa le urmeze si acesta este ceea ce copiii invata mai intai cand joaca. Prin aderarea la jocuri, copiii invata de asemenea abilitati esentiale de viata, cum ar fi rabdarea, concentrarea, perseverenta si munca in echipa.

Ca si in majoritatea jocurilor, vor fi intotdeauna castigatori si pierdutii. Cu mai multe experiente la astfel de jocuri, copiii sunt capabili sa faca fata surprizei si schimbarilor. Cel mai important, ei iau rolul unui prieten ajutand un alt prieten pentru a face fata unei pierderi.

Este important de mentionat ca jucariile pe care le utilizeaza copiii ar trebui sa fie adecvate pentru varsta lor. Alegerea jucariilor potrivite poate fi destul de dificila pentru parinti. La Baby Precious, oferim jucarii educationale cat si placute. Stim cat de importante sunt jocurile si cat de importante sunt jucariile in copilaria oricui. Fiti siguri ca va oferim o gama larga de jucarii potrivite pentru copilul vostru.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Florarie online

Published

on

By

OkFlora este o florarie online aparte, care oferă servicii unice de livrare a florilor. Buchetele noastre de flori sunt făcute numai cu cele mai proaspete flori şi sunt livrate în condiţii impecabile. Pe lângă toate acestea, nu oferi doar buchete cu flori ci şi cutii cu flori. Însă ceea ce nu puteţi rata sunt minunatele coşuri cu flori, absolut fermecătoare.

Selecţia noastră de flori de lux vă ușurează munca în ceea ce privește găsirea aranjamentului pentru orice ocazie. Puteţi alege din miile noastre de buchete de flori, flori în cutii, buchete din colecţia de lux, aranjamente florale speciale sau coşurile cu flori. Mai mult, dacă va doreşti ceva special, vă stăm la dispoziţie şi împreună cu designerii şi decoratorii noştri putem crea pentru dumneavoastră aranjamente unice, fie pentru evenimente speciale, fie pentru momente în care vreţi să vă exprimat într-un mod personalizat sentimentele!

Acum cu ajutorul consilierilor noştri florari experţi, veţi fi îndrumat cu drag şi atenţie, astfel încât să puteţi avea la final un produs pe măsură evenimentului şi persoanei căruia îl dăruiţi!

Este foarte important faptul că toţi clienţii care au colaborat cu noi au beneficiat de cele mai bune servicii din partea noastră şi au primit următoarele garanţii:

  • le-au fost respectat toate prevederile legale, chiar şi cele privind protecţia datelor cu caracter personal;

  • plăţile efectuate de ei prin intermediul site-ului oficial au fost în siguranţă;

  • buchetele realizate şi afişate pe pagină web sunt 100% manual de către experţii noştri şi sunt livrate mereu la locaţia solicitată;

  • florile folosite în buchete şi aranjamente sunt întotdeauna proaspete şi se păstrează frumoase pe o perioadă mai lungă de timp.

Buchete de flori de la florăria online din Bucureşti Ok Flora

Dacă doriţi să impresionaţi prin buchete de flori ales, nu puteţi să alegeţi ceva mai frumos decât trandafirii. Aceştia sunt alegerea ideală şi preferată de către doamnele şi domnişoarele, care mereu vor fi impresionate de această floare sublimă şi elegantă. Dacă doriţi să exprimaţi o iubire sinceră şi inocentă, buchetele de flori albe sunt ceea ce aveţi nevoie! Indiferent de preferinţele şi gusturile dumneavoastră, florăria online din Bucureşti OkFlora va asigura întotdeauna calitatea de care aveţi nevoie!

Optaţi pentru aranjamente florale care se încadrează în bugetul pe care îl aveţi

Alegeţi o florărie online după ce v-aţi făcut în prealabil o listă care să cuprindă lucrurile pe care trebuie să le aveţi în vedere precum: locaţia, catering, sonorizare, momente artistice, cadouri, fotografi, lista de invitaţi. Pentru fiecare stabiliţi un buget estimativ. În ciuda faptului că florile nu par o categorie suficient de importantă, este recomandat să le punei pe listă şi să acordai un buget suficient pentru toate acestea. În funcţie de eveniment şi de recomandările specialiştilor de la florăriile online profesionale veţi putea stabili cu exactitate suma necesară. Pe lângă aranjamentele florale pentru mese, trebuie să ţineţi cont că florile sunt ideale şi pentru cadourile pentru angajaţi şi parteneri. Asadar, alegerile trebuie sa fie facute intotdeauna la timpul potrivit, alaturi de cei potriviti.

Continue Reading

Afaceri

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Published

on

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor pe piata interna si extinderea pe piete externe. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul conferintei de inchidere a ”Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si a programului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene.

In urma cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru inlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul a fost livrat si instalat anul acesta, fiind actionat digital, cu service asigurat de la distanta. Aceasta investitie va aduce beneficii semnificative pentru mediul inconjurator, permitand o crestere a productiei de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrica de circa 30%. In acelasi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi masoanele de protectie piese metalice si ceramice, cu plase tubulare cu grosimi si diametre mai mari. Prezentarea companiei Iridex Group Plastic a fost sustinuta de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare in cadrul companiei.

La evenimentul de la Palatul CEC, pe langa ministrul de resort, dl. Stefan-Radu Oprea, au fost prezenti si E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti,  dl. Laurentiu Gabriel Mitrache, Presedintele Comitetului de Directie CEC Bank si dl. Valentin Tiberiu Mavrodin, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri, a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania. A sustinut aproximativ 600 de IMM-uri in realizarea de investitii si a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).

Bugetul intregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elvetieni (CHF), din care 70% contributie elvetiana si 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).

Programul de creditare a IMM-urilor a fost completat, in anul 2017 cu proiectul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”. Cu un buget de 2,5 milioane CHF, principalul obiectiv a fost sprijinirea internationalizarii IMM-urilor, prin asigurarea unui cadru de pregatire in vederea patrunderii pe pietele externe, si sustinerea participarii beneficiarilor programului la evenimente de promovare internationala.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflati de la: www.iridexplastic.ro

Continue Reading

Cultură

Cum sa calculezi usor salariul net?

Published

on

Optand pentru un calculator salariu bun, veti lua o decizie excelenta, un astfel de calculator fiind solutia cea mai potrivita pentru calcularea salariului brut si a celui net foarte rapid. Cu ajutorul unui astfel de calculator, veti putea face oricand niste calcule avansate, de la salariul brut la cel net. De asemenea, veti putea vedea si impozitul pe venit, precum si care sunt contributiile pe care le veti avea de platit pentru un anumit castig lunar.

Un calcul salariu net va va furniza detaliile cu privire la acest tip de salariu. De asemenea, daca veti dori, veti putea sa selectati si un calculator salariu brut, acest calculator fiind si el util atat angajatorilor, cat si angajatilor. Veti afla care sunt contributiile pe care va trebui sa le platiti pentru un anumit castig lunar. In functie de salariul brut pe care il veti introduce, veti afla detalii si despre salariul net. Puteti analiza diferentele de taxare a diverselor tipuri de renumeratii, dar si calculul salariului net pentru contractele full time sau pentru cele part time. Solutia de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de catre angajator, tinand cont de avantajele in natura, sau de diversele prime acordate odata cu acest pachet salarial atat net, dar si brut.

Veti vedea o prezentare detaliata a salariului brut, dar si a contributiilor sociale suportate de catre angajat in fazele de calcul. Un astfel de calculator va va mai prezenta si detalii cu privire la modul de calcul al salarriului brut, dar si fiecare contributie pe salariu platita de catre angajator sau de totalul costului pe angajator. Un calculator online pentru calculul salariilor este o solutie foarte buna pentru voi pentru ca el va fi de o foarte mare precizie si veti afla care sunt sumele de bani virate pentru diversele contributii si pentru impozite.

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv24 de ore ago

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (IV)

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Exclusiv2 zile ago

Lotul de JUDO PETROLUL 1983-1986 FELICITA echipa de medici Dr. Dan Ioan Mihalache si Dr. Doru Stoian, din cadrul SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA PLOIESTI PRAHOVA

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Exclusiv3 zile ago

Procuroarea activista, pupici cu lipici. Show total la volan! (Video)

Cotidianul a descoperit un nou exemplu de „asa nu” in randul procurorilor! Si Doamne fereste ce exemplu! Este vorba despre...

Exclusiv4 zile ago

Procuror DNA, amenințat de șeful Poliției!

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Exclusiv5 zile ago

Un fost sef STS, sefi si politisti locali din Politia Locala Ploiesti sunt acuzati de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Exclusiv6 zile ago

IN TENEBRELE JUSTITIEI „INDEPENDENTE”, DESFIINTATI DNA-ul!!!

In Octombrie 2014 am plecat la Paris, pentru un examen medical, la Spitalul American, precizeaza fostul sef SPP,Dumitru Iliescu. Doar...

ExclusivO săptămână ago

Organele de cercetare penala ar fi trebuit sa obtina un mandat pentru obtinerea datelor de trafic, localizare si identificare a echipamentului terminal de pe care s-a sunat

Cerem redeschiderea dosarului minorelor,  eleve de liceu, din Drobeta Turnu Severin,  care a fost musamalizat de DIICOT Craiova, în care...

ExclusivO săptămână ago

Editorial/Ne plîngem că Statul nu are autoritate. Din nefericire așa este

Cerem redeschiderea dosarului minorelor,  eleve de liceu, din Drobeta Turnu Severin,  care a fost musamalizat de DIICOT Craiova, în care...

EvenimentO săptămână ago

Iridex Group Plastic anunta receptia la finalizarea lucrarilor de canalizare in judetul Giurgiu, localitatea Toporu

Comuna Toporu din judetul Giurgiu, mai aproape de Europa, prin implementarea acestui proiect de canalizare cu bani europeni Iridex Group...

ExclusivO săptămână ago

Dorinta statului paralel si a a campului tactic de control global a intregii populatii a Romaniei prin intermediul comunicatiilor electronice!

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Exclusiv2 săptămâni ago

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (III)

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum Alegem Burghiul Potrivit

Alegerea unui burghiu perfect pentru activitatea pe care o realizati, este un lucru de avut in vedere. Burghiul este o...

Exclusiv2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Instanta confirma abuzurile si incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti

(PRELUARE INPOLITICS.RO): O știre candidînd la titlul de mega-bombă a explodat azi în media: unul dintre cei mai reputați manageri...

Eveniment2 săptămâni ago

Galaxy Note10: Smartphone-ul puternic creat pentru a aduce pasiunile la viață

  Cel mai puternic Galaxy Note este special gândit pentru productivitate, dar și creativitate, datorită noului S Pen și a...

Exclusiv2 săptămâni ago

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (II)

procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea Lucian procurorul RAILEANU CERASELA, procurorul DEACONU GILUELA, etc procurorul  SAVU ALFRED Procurorul Topală Teodor-Bogdan de...

Afaceri2 săptămâni ago

Texte de promovare a produselor

Concentrarea unei campanii de marketing pe un produs, pe produse sau pe o categorie de produse poate fi foarte utilă....

Știrile Săptămânii