Connect with us

Uncategorized

Brother a acordat premiul pentru derularea de activități de protecție a naturii și conservarea biodiversității

Published

on

Brother, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții pentru mediul de afaceri, a acordat recent premiul pentru cea mai aplicativă lucrare de disertație din cadrul programului de master din cadrul facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB). Berbecel Ionela Aurelia este câștigătoarea premiului pentru lucrarea de disertație cu tema: ”Analiza impactului generat asupra apei subterane și a apei de suprafață prin depozitarea controlată a deșeurilor”. Scopul acordării de către Brother  a premiului în  valoare de 500 de euro are rolul de a sprijini desfășurarea de activități viitoare de protecție a naturii și conservare a biodiversității și recunoașterea implicării absolventului în activitățile de protecție a mediului. Evaluarea candidaturilor a fost făcută de membrii comisiilor de examinare în cadrul sesiunii de susținere a lucrărilor de disertație, alături de reprezentantul companiei Brother, Simona Predescu.

“După circa 10 ani de implicare în activități de ecologizare a zonelor protejate din România, Brother contribuie prin acest acord la susținerea programelor educaționale de prevenire a degradării mediului și încurajează tinerii care aleg o profesie dedicată protejării naturii”, a declarat în cadrul ceremoniei Simona Predescu, Marketing Coordinator Brother România.

Acest premiu face parte dintr-o serie de demersuri derulate în cadrul unui acord de parteneriat semnat între Brother România și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), prin Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, printre care este și donarea unui echipament multifuncțional laser color Brother MFC-L9550CDW și un set complet de consumabile. Tot în cadrul acestui parteneriat va urma ca, pe viitor, angajamentul Brother de a susține activitățile de cercetare în protecția medului să se extindă către sprijinirea demersurilor de cercetare derulate în cadrul universității și prin alte acțiuni corelate.

Misiunea Brother este dezvoltarea de soluții, echipamente și tehnologii eficiente, care să permită organizațiilor să își îmbunătățească performanțele și operabilitatea, simultan cu reducerea costurilor. Eficiența poate avea însă și alte dimensiuni, tot mai des vorbindu-se în acest context de reducerea impactului asupra mediului, în toate domeniile de activitate. Întotdeauna Brother a fost un producător preocupat de calitatea mediului înconjurător și de protejarea acestuia, încurajând cu fiecare ocazie utilizatorii să se implice prin demersuri sustenabile în protejarea mediului. Începând de la idee și design, până la colectare și reciclare, la fiecare stadiu din ciclul de viață al unui produs este avut în vedere impactul acestuia asupra mediului.

În plus, Brother colaborează cu diverse organizații din toată lumea și se implică în multiple acțiuni sustenabile menite să reducă degradarea mediului înconjurător. Prin această acțiune Brother România deschide această colaborare cu USAMVB, prin Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM) ca un prim pas de implicare socială la nivel local.

Despre Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB), „o universitate pentru viaţă şi agricultură prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate”, este o instituţie de învăţământ superior şi cercetare acreditată, cu personalitate juridică, ce face parte din reţeaua instituţiilor de învăţământ superior de interes public, având caracter nonprofit şi apolitic. USAMVB este organizată şi funcţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei României, ale legislaţiei şi reglementărilor naţionale din domeniul învăţământului, cu Carta universitară şi regulamentele proprii pentru a-şi îndeplini misiunea asumată.

Absolvenții Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului – unica în ţară ce pregăteşte ingineri prin programul de studii de licenţă Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvoltare Rurală – dobândesc calificări pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, fiind compatibili pentru a lucra în următoarele sectoare de activitate / instituții: construcții – proiectare și execuție, agenții de mediu, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, servicii / cadastru, administrația centrală și locală, cercetare și consultanță, Real Estate & Business.

 

Despre Brother

Fondată în Japonia cu mai bine de un secol în urmă de către cei doi frați Masayoshi și Jitsuichi, Brother este în prezent o marcă recunoscută la nivel mondial pentru inovație tehnologică. Compania desfășoară operațiuni în peste 40 de țări și regiuni.

Printre produsele Brother, se numără imprimante, echipamente multifuncționale, scanere și soluții de etichetare. Oferta pentru o eră bazată tot mai mult pe tehnologie digitală și inteligentă include soluții mobile de tipărire și servicii de management al printurilor (Managed Print Services – MPS).

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Un sistem antiincendiu poate salva multe vieti

Published

on

Incendiul este unul dintre dezastrele naturale sau intentionat create care poate provoca foarte multe pagube, inclusiv pierderea de vieti. Pentru a preveni aparitia unui astfel de dezastru, cei care construiesc imobile dar si cei care locuiesc sau lucreaza in respectivele imobile trebuie sa ia o serie de masuri. Dotarea imobilului cu o instalatie hidranti dar si cu un sistem sprinkler sunt doar doua dintre masurile care trebuie implementate pentru a preveni aparitia unui incendiu. Sistemul sprinkler este foarte popular si util, acesta oferind rezultate foarte bune in procesul de prevenire a aparitiei incendiului.

Ce este sistemul sprinkler si cun functioneaza?

Sistemul sprinkler este un sistem care este utilizat pentru detectarea incendiului si stingerea acestuia inca din faza initiala. Acest sistem este conceput in asa fel incat in momentul in care detecteaza o anumita temperatura sa elibereze o anumita cantitate de apa. O data cu imprastierea apei se actioneaza si o alarma care anunta prezenta unui incendiu. Utilizarea unui astfel de sistem nu este suficient pentru a fi in siguranta din punct de vedere al vulnerabilitatii la incendiu. Pentru a fi iin siguranta trebuie luate toate masurile recomandate de catre specialisti. De asemenea, toate sistemele care lucreaza pentru prevenirea incendiului trebuie sa fie in perfecta stare de functiune. Acest lucru nu este posibil fara o mentenanta PSI realizata de catre o echipa de profesionisti.

SecuritatePSI ofera cele mai bune servicii

Importanta respectarii normelor impotriva incendiului este una dintre conditiile esentiale pentru a tine la distanta evenimentele catastrofale care se pot intampla de pe urma izbucnirii unui incendiu. Acesta poate avea consecinte inimaginabile motiv pentru care trebuie luate toate masurile necesare pentru a preveni aparitia incendiului. Apelarea la serviciile unei firme care ofera servicii pentru prevenirea si stingerea incendiului este lucrul care trebuie facut de catre toti aceia care doresc sa se protejeze impotriva consecintelor dramatice care pot aparea de pe urma izbucnirii unui incendiu. SecuritatePSI este una dintre firmele care pe langa faptul ca ofera servicii complete in ceea ce priveste prevenirea si stingerea incendiiilor, ofera un nivel de profesionalism extrem de ridicat. Acest lucru se datoreaza personalului de calitate care lucreaza in cadrul acestei firme. Serviciile de care poti beneficia in cazul in care apelezi la aceasta firma sunt urmatoarele:

  • Instalatii sprinklere.
  • Hidranti interiori si exteriori.
  • Grup pompare sprinklere.
  • Proiectare PSI.
  • Consultanta PSI.
  • Autorizatie PSI.

Concluzii

Izbucnirea unui incendiu este un fapt care din pacate se intampla destul de des. Chiar daca multi dintre noi spunem ca noua nu ni se poate intampla asa ceva, viata ne contrazice exact in momentul in care nu ne asteptam. Pentru a putea preveni izbucnirea unui incendiu este foarte important sa fie luate toate masurile de siguranta impuse de catre specialistii care se ocupa cu asa ceva. Apelarea la o firma autorizata montaj instaltie sprinklere este unul dintre pasii care trebuie parcursi obligatoriu pentru a ne proteja impotriva incendiului si impotriva consecintelor dramatice care pot surveni ca urmare a aparitiei unui astfel de dezastru.

 

Continue Reading

Uncategorized

Cum sa-ti mentii casa curata mai mult timp

Published

on

Daca esti o fire pasionata de curatenie, insa parca tot universul comploteaza mereu impotriva ta in ciuda eforturilor facute, poate acest material iti va fii de folos.

Stiu multe persoane care au devenit de-a lungul timpului practic osedate, mai mult sau mai putin de ideea unui camin curat. Nu e nimic gresit in asta, atata timp cat nu exagerezi. E drept, daca incerci sa fii in permanenta cu lupa pe fiecare picatura de praf care se asterne pe mobila sau pe fiecare fir de par care se aseaza pe covoare, vorbim cu adevarat de o obsesie care te poate afecta de la interior, catre exterior.

Insa, daca iti doresti minimul necesar, practic sa nu se vada doua degete de praf pe mobila sau casa sa fie mereu vraiste cu tot ce se poate prin locurile nepotrivite, atunci acest material ti se potriveste manusa.

Iata la ce strategii poti apela pentru a-ti mentine casa curata mai mult timp.

5 strategii pentru o casa mai curata

  1. Impune ordine

Este un aspect universal valabil atat pentru tine, cat si pentru ceilalti din caminul tau. Incear a pe cat de mult posibil sa fii mai organizata si sa pui lucrurile la locul lor imediat dupa ce le-ai folosit. Astfel, cand vine vorba de haine, de incaltaminte, de accesorii, etc. nu uita sa le pui la locul lor imediat dupa ce le-ai folosit/curatat. Daca le vei “uita” pe un scaun, intr-un colt de mobila, cu siguranta nu te vei mai atinge prea curand de ele.

Totodata daca ai copiii, impunele si lor acest lucru. Astfel ii vei invata de mici sa fie organizati. Impune mici pedepse daca este cazul, pentru a evida sa se dezvolte dezordonati.

  1. Ziua de curatenie generala

Cu siguranta macar o data pe saptamana avem cateva ore libere sau chiar o zi-doua. Desi este timpul tau pretios de relaxare, dezordinea poate fi unul dintre factorii de stres care te va impiedica sa fii zen dupa o perioada incarcata de lucru. Astfel, organizeaza-ti intreaga familie si stabileste o zi in care vei lua in fiecare saptamana totul la “puricat”, exceptie facand problemele de sanatate. Daca cei mici sunt predominant lenesi si mereu cauta o scuza pentru a nu te ajuta, tenteaza-I cu recompense pe placul lor. Desi este mult mai elegant sa inteleaga ca curatenia este in primul rand despre sanatate.

  1. Ingrijeste-ti periodic salteaua

O saltea este unul dintre cele mai favorabile locuri pentru dezvoltarea acarienilor, a bacteriilor si virusurilor. De aceea se recomanda sa tii cont de durata de viata estimata de fiecare producator in parte si, de ce nu, dupa cativa ani buni, in cazul in care aceasta se degradeaza foarte repede, sa o inlocuiesti cu una noua pe care s-o mentii corespunzator.

In acelasi timp, daca tocmai ai devenit posesorul/posesoarea unei noi saltele, nu uita sa o ingrijesti corespunzator. Aeriseste-o cel putin odata pe luna sau alege o saltea ce permite trecerea aerului prin straturile sale, prevenind astfel dezvoltaarea bacteriilor. Totodata nu uita s-o protejezi cu o husa si/sau o lenjerie din materiale de calitate superioara.

Continue Reading

Uncategorized

Samsung Romania a finalizat instalarea celui mai mare ecran LED Samsung de exterior din Sud-Estul Europei

Published

on

SAMSUNG LED - IULIUS TOWN TIMISOARA (2)

Ecranul este instalat în Timișoara, ca parte dintr-un proiect de regenerare urbană căruia Samsung s-a alăturat

Parteneriatul dintre Samsung și Iulius Town Timișoara a presupus instalarea în cadrul ansamblului mixt a celui mai mare ecran LED Samsung de exterior din Sud-Estul Europei. Demersul face parte dintr-o strategie de digitalizare implementată de compania IULIUS la nivel național în întreaga rețea de proiecte mixte și mall-uri. Ecranul LED instalat are un dot pitch de 6mm, se bazează pe tehnologia SMD (Surface Mounted Device) și are o rezoluție de 5952 X 1152 pixeli în format landscape.

Iulius Town Timișoara este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro, și a presupus integrarea Iulius Mall Timişoara într-un proiect amplu de regenerare urbană, completându-l cu funcţiuni de retail, office şi entertainment. Iulius Town este un ansamblu regional, care se adresează nu doar locuitorilor din Timișoara, dar și celor din țările vecine, precum Serbia și Ungaria.

SAMSUNG LED - IULIUS TOWN TIMISOARA (4)

În contextul digitalizării accentuate din România, piața de smart signage este în continuă creștere și toți mai mulți jucători aleg să exploateze acest segment. Suntem entuziasmați de parteneriatul nostru cu Iulius Town și de faptul că putem contribui la succesul acestui proiect de dezvoltare regională”, a declarat Victor Armășelu, Consumer Electronics Director, Samsung Electronics.

Ecranul LED instalat la Timișoara se alătură celorlalte proiecte de digitalizare implementate în rețeaua națională de centre comerciale din portofoliul companiei IULIUS: 110 ecrane de 75 de inci UHD, totemuri digitale prezente în 3 centre Iulius Mall (Timișoara, Cluj-Napoca și Iași), 127 de metri pătrați de LED indoor prezenți în zonele food-court din Iulius MallTimișoara și Iulius Mall Cluj, 244 metri pătrați outdoor cu rezoluție de 5952×1152, precum și 44 metri pătrați de totem stradal în cadrul proiectului Iulius din Cluj-Napoca.

SAMSUNG LED - IULIUS TOWN TIMISOARA (1)

Pentru al 10-lea an consecutiv, Samsung Electronics și-a menținut poziția de lider mondial în domeniul Digital Signage, datorită numărului total de unități vândute la nivel global. Conform datelor lansate recent IHS Markit, Samsung este marca de top cea mai vândută din industrie încă din 2009.

Pentru mai multe detalii despre produsele signage Samsung, accesați: https://www.samsung.com/ro/business/smart-signage/all-smart-signage/.

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv2 ore ago

Dobre terminat! Volo’, fostul si viitorul primar, achitat in mizeria de dosar fabricat de licheaua si zdeanta de procuror Negulescu Mircea

Nu e nimic nou sub soarele României. De când am început să percep ce se întâmplă în jurul meu (percepţie...

ExclusivO zi ago

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Exclusiv2 zile ago

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Exclusiv3 zile ago

Un articol tipic „Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta de a se afla adevarul ci de a manipula

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Exclusiv4 zile ago

IPJ Prahova sta pe butoi de pulbere/De la culoarea „rosie” (grena) la portocaliu – galben, cu „sageata”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Exclusiv5 zile ago

Fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si-a „cumparat de la bec” o banda dintr-o strada in Parcul Industrial Ploiesti/Fostii subalterni de la Politia Rutiera se fac ca au „orbul gainilor”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Exclusiv7 zile ago

Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

Articolul care urmează nu este despre România stat de drept, acest articol este despre cum a evoluat învățământul din România,...

ExclusivO săptămână ago

Jocul politic în jurul valorii de 4,8 lei pentru un Euro a imputinat rezervele valutare cu peste un miliard de Euro

(Preluare Inpolitics): Ziua de 1 decembrie a fost, anul acesta, una mai specială: pe lîngă aniversarea Marii Uniri, a fost...

ExclusivO săptămână ago

„Nu se poate spera ca cetățeni fără drepturi și ținuți în întunerec sufletesc și în mizerie socială să devie stâlpii siguri ai unui Stat modern”

Iuliu Maniu, 1 decembrie 1918: ”De aceea libertățile interne ale cetățenilor trebuie să crească în raport cu sforțările externe ale...

ExclusivO săptămână ago

1 decembrie 1918. Unirea nefructificată a românilor

Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vom sărbători, așadar, în curând, 30 de ani de la Lovitura de Stat și probabil morții Revoluției vor fi doar ”victime colaterale”

Reprezentanții Guvernului, lamentându-se pe marginea găurilor negre lăsate de PSD, noua administrație a tăiat în carne vie discret, dar temeinic,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Dupa protocolul ilegal SRI-PG si Codurile penale declarate neconstitutionale din mandatul lui Predoiu, in septembrie 2009 a propus-o cu forta pe Kovesi pentru al doilea mandat incalcand avizul negativ al CSM

Deci, acest deficit este personal și reprezintă primul eșec al noului ministru al finanțelor: în numai trei zile și-a ratat...

Uncategorized2 săptămâni ago

Un sistem antiincendiu poate salva multe vieti

Incendiul este unul dintre dezastrele naturale sau intentionat create care poate provoca foarte multe pagube, inclusiv pierderea de vieti. Pentru...

Exclusiv2 săptămâni ago

Bine ati venit la 4,8 lei pentru un Euro! Spre 5 lei, in primul trimestru al lui 2020

(Preluare FLUX 24): “Am început să lucrez Consilier ministru” la Ministerul Educației, a anunțat în urmă cu două zile Daniela...

Exclusiv2 săptămâni ago

Situația Mării Negre e „albastră“

În mai multe rânduri până acum, Parlamentul European a avertizat țările riverane Mării Negre, printre care și România, în legătură...

Afaceri2 săptămâni ago

Serviciile de reciclare deseuri sunt importante pentru sanatatea dumneavoastra!

Colectarea selectiva a deseurilor in vederea reciclarii, trebuie sa fie in ziua de astazi o prioritatea importanta in viata oamenilor,...

Știrile Săptămânii