Connect with us

Exclusiv

Aveți impresia că toți aceștia sunt garanții constituționali ai independenței Justiției în România? – Ziarul Incisiv de Prahova

Published

on

(Preluare Lumewa Justitiei):

Parchetul anticopruptie i-a incalcat dreptul la imagine, la viata privata, la un proces echitabil si prezumtia de nevinovatie procurorului Liviu Tudose (foto), in momentul in care a scurs in presa de casa informatii despre dosarul acestuia, inca dinainte de a fi retinut si chiar audiat. Constatarea ii apartine judecatorului Viorel Georgeana de la Tribunalul Bucuresti, care a obligat DNA la plata unor daune morale catre procurorul Liviu Tudose, fostul sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti.

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate sentinta nr. 1628 din 24 noiembrie 2021, pronuntata, in dosarul 7218/3/2019, prin care judecatorul Viorel Georgeana de la Tribunalul Bucuresti a hotarat ca DNA trebuie sa ii plateasca daune de morale de 25.000 de lei reprezentand prejudiciul cauzat lui Liviu Tudose prin emiterea comunicatelor si a informatiilor privind dosarul fabricat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti, in care a fost trimis in judecata pentru inchipuite infractiuni de luare de mita si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si in final achitat defintiv (click aici pentru a citi). Suma este insa mult mai mica decat cea solicitata de Tuodse, respectiv 1 milion lei.

Concret, fostul procuror general al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti a acuzat ca DNA i-a incalcat prezumtia de nevinovatie, dreptul la imagine si dreptul la viata privata prin comunicatele oficiale si informatiile defaimatoare oferite jurnalistilor in mod abuziv, prin care a fost supus unui linsaj media. In acest context, judecatorul Viorel Georgeana a stabilit ca in spatiul public au fost scurse de la DNA informatii care dadeau ca certe retinerea si arestarea lui Liviu Tudose, inca dinainte ca acesta sa fie macar audiat, informatii care induceau ideea de vinovatie. “Tribunalul retine ca fapta ilicita imputata paratei DNA consta in divulgarea unor probe dintr-un dosar penal aflat in faza de urmarire penala la aceasta institutie”, precizeaza judecatorul Viorel Georgeana in sentinta prin care a obligat DNA la plata unor daune morale catre Liviu Tudose (publicata pe site-ul rolii.ro). De asemenea, magistratul sublineaza ca DNA avea obligatia de a pastra in siguranta datele privind dosarul lui Liviu Tudose, insa scurgerea de informatii in mass-media a avut drept consecinta vatamarea dreptului la propria imagine, dreptului la un proces echitabil si prezumtia de nevinovatie.

Redam fragmente din sentinta prin care judecatorul TMB Viorel Georgeana a obligat DNA la plata unor daune morale catre procurorul Liviu Tudose, pe care o atasam integral la finalul articolului:

Tribunalul, fata de aspectele evocate mai sus, constata ca inca inainte ca reclamantul sa fie audiat la respectiva unitate de parchet, inainte de a afla acuzatiile in integralitatea lor si de a se putea apara prin aceasta audiere, in spatiul public s-au dat ca certe retinerea si chiar arestarea lui cu precizarea ca acest lucru va surveni ca urmarea a comiterii infractiunilor relatate in comunicatul de presa nr. nr.336/VHI/3, prin referirea la ‘un magistrat’. Tribunalul retine ca fiind intemeiate argumentele reclamantului, in sensul ca informatiile care au ajuns in spatiul public induceau publicului nu doar ideea de vinovatie, dar si pe aceea a unei arestari sigure (chiar inainte de retinerea si de audierea obligatorie in acel moment, potrivit codului de procedura penala), stiut fiind faptul ca retinerea este o etapa premergatoare obligatorie arestarii si decizia privind o asemenea masura nu poate fi luata decat dupa audierea obligatorie a persoanei cercetate, prin aprecierea coroborata a probelor din dosar.

In continuare, in aceeasi zi, tot in jurul orei 16.00, presa mentiona ca a ajuns la DNA Ploiesti pentru audiere si facea referire la faptul ca ‘exista deja aviz pentru retinere de la CSM’, sugerand, iara nicio indoiala, ca retinerea lui este sigura, cu toate ca nici la acea ora reclamantul nu fusese inca chemat la sediul DNA, cu atat mai putin audiat; mai mult decat atat, ziaristii prezentau in articole detalii despre noile acuzatii ce urmau a i se aduce si despre care nu cunostea aproape nimic, indicand ca izvor al acestora ‘surse judiciare’. Tribunalul constata ca aceste aspecte au fost probate de catre reclamant, prin inscrisurile (exemple articole) anexate cererii.

Tribunalul retine ca fapta ilicita imputata paratei DNA consta in divulgarea unor probe dintr-un dosar penal aflat in faza de urmarire penala la aceasta institutie.

Analizand conditia faptei ilicite, trebuie amintit ca o astfel de fapta poate fi nu numai o actiune, dar si o omisiune de la indeplinirea unei activitati sau de la savarsirea unei actiuni prevazuta de normele imperative ale legii. Cu alte cuvinte, inactiunea este fapta ilicita in toate cazurile cand legea prevede imperativ obligatia unei persoane de a actiona intr-un anumit fel, adica de a avea o conduita pozitiva, obligatie care insa nu a fost respectata.

In speta, dispozitiile legale a caror incalcare atrage caracterul ilicit al faptei sunt cele de la art. 12 lit. e) si f) din Legea nr. 544 din octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public potrivit carora ‘(1) Se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la art. 1 si, respectiv, la art. 11/1, urmatoarele informatii: e) informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare; f) informatiile privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate in proces;’.

Tribunalul subliniaza ca respectarea obligatiei de asigurare a secretului probelor in timpul anchetei penale, ca exceptie de la principiul universal al liberului acces la informatiile de interes public, are drept scop protejarea unor importante drepturi universale ale celor implicati in astfel de cercetari, precum dreptul la viata privata (art. 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului), dreptul la propria imagine (prin raportare la dreptul la libertatea de exprimare prevazut de art. 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului), dreptul la un proces echitabil si prezumtia de nevinovatie (art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului).

Fiind vorba de dispozitii legale imperative, respectarea acestora revine oricarei persoane fizice sau juridice care ___________________ informatii exceptate de la liberul acces al cetatenilor la informatiile de interes public. In speta informatiile aduse la cunostinta publicului priveau aspecte cu privire la probe stranse de chiar parata DNA care instrumenta acest dosar penal privindu-l si pe reclamant, astfel incat obligatia de respectare a secretului acestora apartine in primul rand acestei institutii prin angajatii sai.

Tribunalul mai are in vedere faptul ca alin. 2 ale art. 12 din Legea nr. 544 din octombrie 2001 prevad expres faptul ca raspunderea pentru aplicarea masurilor de protejare a informatiilor apartinand categoriilor prevazute la alin. (1) revine nu numai persoanelor, ci si ‘autoritatilor publice care detin astfel de informatii, precum si institutiilor publice abilitate prin lege sa asigure securitatea informatiilor’.

In raport de aceste dispozitii legale si de dovezile administrate in cauza, din care rezulta cu certitudine ca informatiile cu privire la dosar si la probe provin de la parata DNA ce le-a realizat in cursul cercetarii penale din dosarul penal, Tribunalul retine ca aceasta institutie are calitate procesuala pasiva in calitate de autoritate publica ce detinea informatia secreta, legiuitorul atribuindu-i acesteia principala obligatie si raspundere pentru asigurarea securitatii informatiilor.

De asemenea, nedepistarea, in cadrul unei anchete disciplinare, a persoanei vinovate de ‘scurgerea informatiei secrete’ nu poate fi pusa in sarcina reclamantului si nu constituie o conditie pentru atragerea raspunderii civile delictuale a institutiei detinatoare a informatiei, nici din punctul de vedere al legii speciale ce reglementeaza aceasta raspundere (art. 12 alin. 2 Legea nr. 544 din octombrie 2001), dar nici din punctul de vedere al normelor de drept comun ce reglementeaza raspunderea civila delictuala (art. 998-1000 din vechiul Cod civil).

In ceea ce priveste practica CEDO cu privire la pretentiile impotriva paratei DNA, Tribunalul constata ca deosebit de relevanta este cauza C________ contra Romaniei, in care CEDO a analizat chiar scurgerea de informatii catre presa in timpul unei investigatii penale. In speta respectiva, ca si in cauza dedusa judecatii, CEDO a analizat aparitia in presa a unor inregistrari telefonice dispuse in cadrul unei anchete penale inainte de a se ajunge in fata instantei de judecata. Deoarece statul roman nu a reusit sa preintampine scurgerea de informatii, CEDO a considerat ca dreptul la respectarea vietii private si de familie ale respectivului aplicat, prevazut in articolul 8 din Conventie, a fost incalcat.

Intr-adevar, art.6 par.2 din Conventie garanteaza fiecarui acuzat prezumtia de nevinovatie, dispunand ca orice persoana acuzata de savarsirea unei infractiuni este prezumata nevinovata pana cand vinovatia sa nu a fost stabilita legal.

Intr-o jurisprudenta constanta, Curtea Europeana a decis ca dispozitiile art.6 par.2 din Conventie impun ca orice reprezentant al statului sa se abtina sa declare public faptul ca cel pus sub urmarire penala sau trimis in judecata este vinovat de savarsirea infractiunii ce i se reproseaza, inainte ca vinovatia acestuia sa fi fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

Norma conventionala evocata nu ar putea fi invocata spre a impiedica autoritatile sa informeze publicul cu privire la anchetele penale in curs, dar le impune sa procedeze cu toata grija si rezerva comandate de respectarea prezumtiei de nevinovatie, in acest sens avand o importanta deosebita alegerea termenilor prin care reprezentantii statului formuleaza declaratii inainte ca o persoana sa fie judecata si recunoscuta vinovata, prin hotarare definitiva, de savarsirea unei infractiuni.

Curtea nu poate retine apararea paratei DNA conform careia aceasta institutie a emis doar cele doua comunicate de presa, care in opinia paratei s-a facut luandu-se in considerare transparenta actului de justitie, accesul nediscriminatoriu al reprezentantilor mass-media ia informatii de interes public, concomitent cu respectarea dreptului persoanelor implicate in cauza si desfasurarea fara obstacole a procesului penal, in deplina concordanta cu legislatia nationala si europeana

Emiterea celor doua comunicate s-a realizat cu respectarea dreptului publicului la informare, insa nu are legatura cu fapta ce sta la baza pretentiilor deduse judecatii de punere la dispozitia jurnalistilor a unor informatii si probe dintr-un dosar penal, fapta ce are la baza nerespectarea obligatiei legale de securizare a informatiilor secrete de catre institutia publica detinatoare a informatiei.

In concluzie, Tribunalul retine ca ‘scurgerea’ catre presa a unor probe din dosare in timpul urmaririi penale, o faza nepublica a procedurii penale, constituie o ingerinta in dreptul reclamantului la respectarea vietii sale private in contextul in care respectivele inregistrari erau realizate in afara atributiilor publice ale reclamantului si ofereau detalii despre activitatile reclamantului si familiei acestuia si il puneau intr-o lumina defavorabila, creand impresia ca acesta a savarsit fapte penale anterior emiterii rechizitoriului si pronuntarii unei hotarari judecatoresti pe fondul cauzei.

De asemenea, vazand ca obiectul examinarii il reprezinta ‘scurgerea’ de informatii secrete detinute de o autoritate publica ce avea obligatia legala a asigurarii pastrarii secretului acestora, Tribunalul mai retine ca in cauza este irelevant interesul public deosebit cu privire la respectivul dosar penal intrucat un astfel de interes nu inlatura obligatia institutiei DNA de a-si organiza activitatea si functionarea acesteia prin luarea tuturor masurilor care sa asigure indeplinirea obligatiei legale de asigurare a secretului probelor din dosarele aflate in curs de cercetare penala. Aceasta institutie avea dreptul de a aduce la cunostinta publicului doar informatii de natura celor din comunicatele de presa emise, insa, in acelasi timp avea si obligatia de a lua toate masurile necesare asigurarii secretului probelor din respectivul dosar penal. Faptul ca aceasta parata nu a pastrat in siguranta informatiile aflate in posesia sa a facut posibila ‘scurgerea’ lor catre mass media si a avut drept consecinta vatamarea drepturilor reclamantului la propria imagine, dreptul la un proces echitabil si prezumtia de nevinovatie intr-o perioada in care acesta beneficia de aceasta prezumtie.

in ceea ce priveste conditia prejudiciului produs reclamantului prin divulgarea informatiilor ce constituiau probe in dosarul penal in care era cercetat, Curtea constata ca si aceasta conditie este indeplinita.

Caracterul cert al prejudiciului este dat de faptul ca acesta este actual, in sensul ca era deja produs la data la care se pretinde repararea lui.

Relevanta probelor din dosarul penal in stabilirea vinovatiei reclamantului revenea instantei de judecata investita prin rechizitoriu. Divulgarea acestor probe la un moment in care aveau caracter secret, prin intermediul unei emisiuni de televiziune, au creat un prejudiciu de imagine reclamantului, aducand atingere dreptului acestuia la respectarea vietii private, drept ce inglobeaza dreptul la imagine, onoare, demnitate. De asemenea, intrucat nu se pronuntase o hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare, au produs chiar o incalcare a prezumtiei de nevinovatie a reclamantului.

In cauza C________ contra Romaniei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a subliniat faptul ca dreptul la respectarea vietii private si dreptul la libertatea de exprimare sunt drepturi egale in sensul Conventiei si sunt indreptatite la o protectie egala atunci cand sunt puse in balanta.

Curtea a retinut faptul ca extrase din dosarul de urmarire penala au fost facute publice anterior emiterii rechizitoriului. Retinand imprejurarea ca ceea ce face obiectul examinarii este ‘scurgerea’ informatiilor de catre autoritati, a apreciat ca irelevant faptul ca dosarul penal in care era cercetat reclamantul prezenta un interes public deosebit.

De asemenea, Curtea a statuat faptul ca acest caz nu priveste o pierdere a reputatiei ca rezultat al actiunilor proprii ale unei persoane acuzate de savarsirea unei infractiuni, de vreme ce la momentul publicarii informatilor confidentiale, reclamantul beneficia de prezumtia de nevinovatie.

In concluzie este certa producerea prejudiciului prin divulgarea si difuzarea unor informatii secrete, reprezentate de probele administrate in cursul cercetarii penale, faza nepublica a procesului penal, anterior emiterii rechizitoriului si bineinteles anterior pronuntarii unei hotarari judecatoresti de condamnare a reclamantului.

In ceea ce priveste legatura de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciul de imagine al reclamantului, desi aceasta apare ca fiind una evidenta, totusi comporta unele discutii ce vor fi redate intrucat au importanta in dimensionarea prejudiciului solicitat de catre reclamant.

Astfel, prejudiciul de imagine suferit de catre reclamant are drept baza cauzala faptele celor trei parate de divulgare si difuzare nelegala a unor probe dintr-un dosar penal la o data cand reclamantul beneficia de prezumtia de nevinovatie si detinea o functie publica deosebit de importanta. Dreptul la imagine este unul complex iar atingerile aduse acestuia presupun o multitudine de posibile fapte, atat ale altor persoane fizice sau juridice, dar si fapte personale ale celui despre a carui imagine este vorba.

In ceea ce priveste vinovatia, latura subiectiva a faptei ilicite, Tribunalul constata ca pentru angajarea raspunderii civile delictuale aceasta poate fi atat sub forma culpei (imprudenta sau neglijenta), cat si sub forma intentiei (directe sau indirecte). In speta, data fiind obligatia legala de respectare a secretului probelor administrate in cursul urmarii penale, nerespectarea acestei obligatii s-a produs, daca nu cu intentie, cel putin din culpa institutiei parate DNA, care avea obligatia legala de a organiza activitatea si functionarea propriilor institutii astfel incat sa evite nerespectarea procedurii de protectie a datelor nepublice.

Mai mult decat atat, obligatia generala de a nu aduce atingere drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor prin publicare de informatii secrete este o obligatie de rezultat, fiind evident ca, atunci cand se savarseste o astfel de fapta, vinovatia exista, in lipsa unor cauze exoneratoare, legatura de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciul moral rezultand expres din insasi savarsirea faptei.

In acest sens, trebuie avut in vedere ca raspunderea unei autoritati publice care a savarsit a fapta nelegala este o raspundere obiectiva, victima prejudiciului nefiind obligata sa faca dovada vinovatiei, intrucat odata hotarat, de catre instanta de judecata, ca fapta acesteia incalca o norma legala imperativa, nici autoritatea si nici angajatul vinovat nu se vor putea exonera de raspundere prin proba lipsei de vinovatie, deoarece autoritatile publice trebuie sa depuna o diligenta maxima in respectarea dispozitiilor legale ce reglementeaza activitatea acestora, iar in privinta angajatului, incompetenta, nestiinta si, mai ales, reaua-intentie, nu pot fi scuzabile.

In ceea ce priveste cuantumul prejudiciului, Tribunalul retine ca nici sistemul legislativ romanesc si nici normele dreptului european nu prevad in mod concret criterii care sa duca la o reparare pe deplin a daunelor morale, iar acest principiu, al repararii integrale a unui astfel de prejudiciu, nu poate avea decat un caracter estimativ, fapt explicabil in raport de natura neeconomica a respectivelor daune, imposibil de a fi echivalate banesc.

Prin urmare, despagubirile pentru repararea prejudiciilor morale sunt dificil de stabilit, in absenta unor criterii sau probe, judecatorul fiind singurul care, in raport de consecintele suferite de partea vatamata, trebuie sa aprecieze o anumita suma globala.

Cuantificarea daunelor morale se impune a fi realizata in concret, in functie de circumstantele personale ale fiecarei victime, circumstante ce vizeaza atat consecintele sociale cat si cele psihice suferite de acestea.

In speta, prin divulgarea si difuzarea unor probe cu caracter secret administrate in faza cercetarii penale, a fost adusa o atingere onoarei, reputatiei si demnitatii reclamantului, consecintele produse neputand fi nesocotite. Faptul ca in urma trimiterii in judecata a reclamantului, prin rechizitoriul ce a avut in vedere si probele ce au fost divulgate si difuzate in perioada cercetarii penale, acesta a fost condamnat nu poate constitui un argument pentru a aprecia ca acesta nu a suferit un prejudiciu de imagine, respectiv ca nu a fost incalcata prezumtia de nevinovatie.

In concluzie, referitor la intinderea prejudiciului este evident ca aceasta nu poate fi cuantificata potrivit unor criterii matematice sau economice, astfel incat in functie de imprejurarile concrete ale spetei, statuand in echitate, instanta urmeaza sa acorde despagubiri apte sa constituie o satisfactie echitabila.

In ceea ce priveste cuantumul posibilelor despagubiri acordate, ceea ce trebuie in concret evaluat nu este prejudiciul ca atare, ci doar despagubirea ce vine sa compenseze acest prejudiciu si sa aduca acea satisfactie de ordin moral celui prejudiciat.

Instanta apreciaza ca suma de 1.000.000 lei solicitata de catre reclamant este nejustificata si exagerata in raport de prejudiciul suferit, prejudiciu care, asa cum s-a mentionat anterior, nu poate fi cuantificat, iar stabilirea acestuia este lasata la latitudinea judecatorului in functie de circumstantele cauzei.

Pentru considerentele expuse, Tribunalul apreciaza ca suma de 25.000 lei este una proportionala si echitabila prejudiciului suferit de reclamant si in consecinta va admite in parte actiunea formulata de reclamant in contradictoriu cu parata DNA si va obliga parata la plata catre acesta a sumei de 25.000 lei cu titlu de daune morale reprezentand repararea prejudiciului cauzat , precum si a dobanzii legale de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari (avand in vedere ca acesta este momentul la care creanta in bani devine certa, lichida si exigibila) si pana la momentul platii efective”.

 

Exclusiv

Eugen Tomac, Mircea Druc, Stela Culic, Dorin Chirtoacă, Diana Postică, puciul pregatit in PMP de peste un an de zile si pasivitatea lui Cristian Diaconescu

Published

on

By

Eugen Tomac nu putea ajunge peste noapteomul de încredere al lui Traian Băsescu pentru că în funcțiile deținute de basarabean la Cotroceni sau DRP nu pot accede decât persoane verificate la sânge de serviciile secrete românești (mai ales de Serviciul de informații Externe) sau ofițeri acoperiți ai acestora. Cel puțin în epoca Băsescu! Cât privește banii publici tocați în Republica Moldova sub oblăduirea lui Eugen Tomac, ar trebui verificat în ce măsură și cine anume din conducerea SIE și-a dat acordul pentru asemenea operațiuni speciale.

Cu un CV sintetizat la maxim și cu un trecut necunoscut,  Eugen Tomac, (mai cunoscut la Cotroceni sub denumirea de copilul lui Băsescu) s-a trezit peste noapte om de încredere al președintelui României. Deși a ocupat mai multe funcții publice în România, singurele referințe ale lui Eugen Tomac sunt legate de studiile sale, activitatea publicistică studențească și o gaură în bugetul României de un milion de euro.

Eugen Tomac este creația lui Mircea Druc, fost premier al Republicii Moldova, stabilit în România, bun prieten cu Traian Băsescu și cu Petre Roman ! Acesta îi furnizează toată tematica de acțiune lui Tomac și îi coordonează toate mișcarile: când unioniste, când rusofone, în funcție de interesele sale. În 2008, Tomac a câștigat alegerile pentru Diaspora pentru Estul Europei si Asia, cu 1534 de voturi, dar a pierdut locul de deputat la redistribuire. Din 2009 a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unde a angajat-o și pe cumnata lui, Stela Culic, iar din 2012 ca urmare a gestiunii frauduloase prin care s-au cheltuit nejustificat un milion de euro, constatatare a Curții de Conturi la DPRP și-a dat demisia și a fost angajat la Cancelaria Președintelui României în funcția de consilier pentru românii de pretutindeni ! Cu toate acestea, Tomac are domiciliul într-o vilă estimată la aproximativ 115.000 de euro în localitatea Dumitrana, lângă București, dar a primit în 23 decembrie 2009 și un apartament la Universitate, pe strada Edgar Quinet nr. 10, prin contractul 1254/2009 ! Din 20 octombrie 2012 și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial și ocupă abuziv apartamentul de la Piața Universității (Edgar Quinet) din București !

Misterul tăcerii presei moldovenești în fața lui Tomac !

Eugen Tomac a cheltuit peste 600 de mii de euro din banii oferiți de Statul român programelor pentru românii de pretutindeni pentru a-și finanța campania electorală din Republica Moldova, pentru un post de deputat în Parlamentul României pe locurile pentru diaspora. Tomac a profitat de slăbiciunea mass-mediei de limbă românească din Moldova și a cheltuit nejustificat sute de mii de euro pentru înființarea sau finanțarea unor firme care au ca obiect de activitatea mass-media. Potrivit autorităților romane, Eugen Tomac nu reușește să justifice de ce a dat zeci de mii de euro pentru scriitori, artiști plastici de casă ori preoți care, în mod normal sunt finanțați de alte instituții ale statului ! Toate acestea au fost surprinse și intr-un raport al Curtii de Conturi a României care arată cum Eugen Tomac, profitând de poziția sa, a direcționat bugetul Departamentului Românilor de Pretutindeni pregătindu-și propria campanie electorală din Republica Moldova. Eugen Tomac era parte în patru procese la Curtea de Apel București pentru a-și dovedi nevinovăția, conștient fiind că raportul Curții de Conturi ar putea fi începutul unei cercetări penale.

Funcționar în România, mogul pe bani publici în Moldova

În numai trei ani de la preluarea Departamentului Românilor de Pretutindeni (DRP), Eugen Tomac a transferat peste 2,3 milioane de ron către entități de presă din Moldova prin diverse proiecte. La acestea se adaugă și investiții în chioșcuri făcute cadou unor firme private ! În 2009, anul instalării în funcția de secretar de stat la DRP, Eugen Tomac a finanțat 11 site-uri, ziare, edituri ori ONG-uri ale unor ziariști din Moldova cu suma de 2,1 milioane de ron. Efectul îl simțim acum, în campania lui Tomac, care are interviuri și bannere pe toate site-urile ! Pe lista acestora se află Radio Vocea BasarabieiTimpul de Dimineață sau Ziarul de Gardă. Publicațiile fac acum propagandă sub diverse forme pentru alegerea în funcția de deputat a lui Eugen Tomac sau scriu așa cum dorește Dorin Chirtoacă. Separat de aceste fonduri, Tomac a mai finanțat după bunul plac și activitatea Asociației Presei Independente din Moldova ! În anul 2010, povestea se repetă cu finanțarea unor proiecte private majore. Postul românesc de radio Arena FM, în valoare de 413.500 de ron, dezvoltat prin Asociația Obștească Centrul de Cultură și Carte Românească. La portofoliul media se adaugă și lansarea portalului de știri arena.md, realizat prin aceeași entitate ! Din banii DRP, Eugen Tomac și-a făcut un obicei din a sprijini diverse asociații ale unor anumiți ziariști, cum ar fi Congresul Jurnaliștilor Români de pretutindeni, finanțat cu 72.305 ron. Tomac a continuat să finanțeze și alte publicații, acoperind astfel aproape toată presa: Jurnal de Chișinau (50.000 de ron), Timpul de dimineață (49.998 de ron), Ziarul de Gardă (39.999 de ron). În 2011, DRP a mai dat bani doar la Ziarul de Gardă, 49.778 de ron, dar și altor câteva reviste: Revista națională Natura (12.814 de ron), săptămânalul „Literatură și Artă” (45000 de ron) și proiectul editorial Efigii identitare românești (20.000 de ron).

Tomac vizat în scandalul Mega press !

Potrivit raportului Curții de Conturi a României, Eugen Tomac a finanțat Asociația Obștească “Centrul de Cultură și Carte Românească” Chișinau, condusă de Mihai Cimpoi, iar pentru realizarea proiectului “Rețea de distribuție presă românească”, a solicitat suma de 180.000 euro. Mihai Cimpoi era prieten al lui Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal și al finului acestuia, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, de la aceea data. Sub această acoperire politică din România și de la Chișinău, asociația invocă în documente faptul că nu dispune de resursele umane pentru a opera cele 50 de chioșcuri de distribuție a presei și transmite chioșcurile companiei private New Mega Press. Încadrarea juridică a inspectorilor CCR are iz penal „valoarea abaterii constatate este de 792.000 ron și reprezintă sprijinul financiar acordat în mod indirect unui agent economic din Republica Moldova”. Câte ziare romanești și câte rusești, sau mai bine zis, câte produse alimentare și nealimentare se comercializeaza în chioșcuri !? Consecința economico-financiară a abaterii de la legalitate și regularitate consta în efectuarea unei plăți nelegale din creditele bugetare ale anului 2011. Firma beneficiară, NEW Mega Press este deținută de Ioan Curta și Angela Gîrnet (70%) ! Ioan Curta a mai fost implicat în firmele românești EDITURA TEORA BAIA MARE SRL, COBO IC SRL, POLSIB SA, COBO COMPUTER SRL, TEORA SA, EDITURA IMPORT-EXPORT TEORA BUCURESTI SRL, AURORA EXIM 2000 SRL. Angela Gîrnet este director la Editura Prut.

Radio pentru Tomac și căpușele din TVR

Folosindu-se de poziția de secretar de stat, Eugen Tomac a finanțat achiziția postului de radio Arena FM pentru a-l transforma într-o stație a Societății Române de Radiodifuziune. Inspectorii CCR au notat că nu există dovada că acest post de radio ar fi functionat, atât ca post local (în anul 2009), cât și ca post național (în anul 2010). În anul 2011, DRP a primit doua cereri depuse de SC „CARNIVOR MEDIA” SRL din București (ce aparține lui Marian Voicu, realizator TV la TVR) și SC ”PAJURA ALBĂ” SRL din Chișinau, în valoare totală de 1.181.250 ron. La aceste sume se adaugă și preluarea cu titlu gratuit a programelor SRR dar și o finanțare suplimentară de 1,5 milioane de ron în Planul de investiții al SRR a fost suplimentat cu suma de 1.500.000 ron, suma necesară fiind alocată din Fondul de rezervă la dispoziția guvernului, în baza HG 961din 28.09.2011 (Anexa 31/65).

O campanie electorala a dovedit că tupeul unor așa-ziși oameni politici nu are limite. Lansat cu surle și trâmbițe pedeliste la Chișinău de Elena Băsescu (EBA), o foarte apropiată colaboratoare (după cum spune gura păcătoasă a serviciilor secrete), Eugen Tomac se vrea deputat de Diaspora din partea Alianței România Dreaptă.  Ar fi interesant de aflat cum își îndeamna copilul de casă al președintelui Traian Băsescu  alegătorii să meargă la vot, în condițiile în care, cu numai câteva luni înainte, din poziția de înalt oficial al statului (secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Cotroceni) făcea exact invers. Le spunea alegătorilor să nu participe la vot. Mai precis, potrivit agenției de presă MOLDPRES, în cadrul unei conferinţe,  Eugen Tomac afirma că referendumul pentru suspendarea președintelui Băsescu din vara acestui an era neconstituţional şi nelegal, boicotarea acestuia fiind o modalitate de a stopa dezastrul care are loc. “Nu suntem obligaţi să participăm la această mascaradă care se pregăteşte”, ar fi spus Eugen Tomac. Deasemenea, în cadrul unei întâlniri cu bloggerii moldoveni Tomac spunea : „Îndemn românii din Republica Moldova să nu se prezinte la vot, astfel nu vor valida ilegalităţile intreprinse de Uniunea Social-Liberală (USL) din România”. RecentCurtea de Conturi a descoperit că în perioada 2009 – 2011, la Departamentul pentru românii de pretutindeni  s-au constatat erori/abateri de la legalitate, fiind estimate prejudicii create bugetului de stat în sumă totală de 4.326.340,79 lei . Presa centrală vorbește despre  prejudicii care reprezintă 20% din totalul sumelor utilizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru diaspora. La acea dată, departamentul era condus de Eugen Tomac,  copilul de suflet” al lui Traian Băsescu. Tomac a fost iniţial consilier personal al preşedintelui, iar în ianuarie 2009, premierul Emil Boc l-a numit secretar de stat la DRP. Eugen Tomac face parte şi din anturajul Elenei Băsescu, apărând în rapoartele serviciilor secrete moldovenești ca “amant” al acesteia și cadru acoperit al SRI.

 În 14 aprilie 2009, ziarul Gardianul publica un articol denumit “Serviciile secrete moldovenești acuză familia Băsescu de implicare în revolta de la Chișinau”, citând un raport al SIS (serviciul de securitate al Republicii Moldova).  Eugen Tomac, unul dintre actorii principali ai raportului era acuzat că ar fi fost racolat de serviciile secrete române și că ar fi fost amantul Elenei Băsescu. De fapt, la acea vreme, regimul lui Vladimir Voronin nu făcea decât să denunțe activitățile autorităților române (nume, date, fapte mașini folosite), mai ales asupra  rețelei de studenți basarabeni aflați la studii în universități din România, racolați de Serviciul Român de Informații pentru a fi folosiți ca vectori de influență. Eugen Tomac născut la Oziornoe, regiunea Odessa, Ucraina, fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni,  este căsătorit cu Diana Postică, fostă membră a „Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni”, redactor-șef al revistei „Confluențe”. Raportul făcea referire la o relație apropiată între Eugen Tomac și Elena Basescu, „posibil tot în baza unui scenariu planificat de către serviciile speciale romånesti”.

Obediența față de casa prezidențială Traian Băsescu nu este gratuită

În 2009, Tomac a fost numit Secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni, iar în 2012 a fost numit  consilier al Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni unde președintele este înconjurat numai de persoane verificate, pregătite, agreate și recomandate de serviciile secrete, îndeosebi de SIE. Referitor la activitatea sa de la DRP, presa a comentat îndelung un raport din 2012 al Curții de Conturi care a controlat activitatea Departamentului Românilor de Pretutindeni ( mai precis proiectele derulate în perioada 2010 – 2011, sub conducerea fostului secretar de stat Eugen Tomac. Săptămânalul de limbă română Gazeta Românească din Italia a publicat nenumărate articole referitoare la sumele cheltuite pentru premii în bani şi burse pentru oameni aleşi pe sprânceană, salarii pentru preoţi, cărţi bisericeşti pentru copii, proiecte care nu prea au legătură cu diaspora, deconturi după ureche, o serie de încălcări a numeroase legi şi hotărâri de guvern. Cităm un fragment din Raportul Curții de Conturi referitor la activitatea DRP sub conducerea lui Eugen Tomac :

„Consecinţa neelaborării unei strategii naţionale, cât şi a unor programe concrete privind sprijinirea activităţilor desfăşurate de românii de pretutindeni se regăseşte în primirea şi finanţarea unor proiecte derulate de un număr restrâns de organizaţii, ce nu reprezintă ponderea românilor de pretutindeni şi nu rezolvă decât în parte problemele reale ale acestora. Respingerea finanţării unor proiecte a fost motivată, de cele mai multe ori, de neîntocmirea corectă a proiectelor, în condiţiile în care Ghidul de finanţare nu detaliază documentaţia pe tipuri de proiecte”.

 Jurnal radio și online de știri. Unde, când și cum ?

Referitor la Raportul Curții de Conturi de mai sus, am găsit pe pagina de Facebook a lui Andi Rădiu, jurnalist la Gazeta Românească următorul comentariu :

“Chestiunea care m-a ”lovit” e finanțarea unui “Jurnal radio şi online de ştiri în limba română”…nu de alta, dar de ceva timp ne zbatem câțiva să punem la punct un astfel de proiect și tocmai de aia mi-a sărit în ochi …dar unde este acel radio online??? am întrebat vreo câteva zeci de persoane, de la care am pretenția ca sunt informate și stupoare generală…

Ce să mai spun de ”Millenium” la care mi s-a propus să lucrez, am și realizat 5 numere în calitate de redactor șef. Când am întrebat despre contract, mod de plată și alte asemenea chestiuni mi s-a transmis că nu mai au nevoie de serviciile mele. Mi s-au dat pe mail doar niște chitanțe să le semnez ca distribuitor al publicației, cu motivația că este un supliment pentru a ajuta la distribuirea ziarului…și-atât, de-atunci nimic! Fac un apel la cei de la DRP-ul actual sau chiar cel condus de Tomac să-mi dea și mie niște explicații, măcar…bine, sunt sigur că apelul meu s-a pierdut deja în vânt…totuși s-au primit 34000 de lei!!!”

Contactat telefonic, Rădiu ne-a spus că aventura sa la ziarul Millennium s-a terminat în momentul în care a cerut semnarea unui contract legal. De atunci, publicația online a mai scos câteva ediții în format pdf, care nu puteau costa mai mult de 500 de euro. Dealtfel, oricine intră pe site-ul ziarului cu pricina, poate observa cu ușurință că Milennium  se mândrește cu sigla Guvernului României (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), dar nu are adresă, telefon sau persoane de contact cu excepția unei adrese de e-mail.  Mai aflăm că finanțarea ziarului s-a obținut de către Asociația Maluri de Prut, prin intermediul Programului de finantare Mass-Media „Mihai Eminescu” derulat de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. Căutăm Asociația Maluri de Prut din Italia, și… surpriză. La secțiunea Contact găsim cam aceeași situație de la Millennium. Surse din comunitatea românilor din Italia ne-au spus că șeful asociației ar fi Dumitru Ilinca, ex-președinte PDL Italia și fost consilier al senatorului PDL Viorel Riceard Badea, care sprijină în momentul de față candidatura lui Liviu Laurențiu Lipot de la PP-DL. Fără comentarii.

Lipsa eticii nu are caracter penal

 Scandalul declanșat de raportul Curții de Conturi a atins apogeul când s-a descoperit că departamentul condus de Eugen Tomac a alocat ilegal circa 400.000 de euro pentru finanţarea nerambursabilă a postului de radio Arena FM,  un post la care Societatea Română de Radiodifuziune achiziţionase pachetul majoritar de acţiuni de la SC Pajura Albă SRL Chişinău. Pe blogul său de campanie și în presă, Eugen Tomac a declarat : „Nu mă surprinde faptul că în plină campanie electorală a reapărut discuţia despre raportul Curţii de Conturi la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”. Tomac a mai anunţat că va ataca în justiţie raportul Curţii de Conturi. Referindu-se la afacerea Arena FM, un membru important al staff-ului de campanie al fostului șef DRP, ne-a declarat : “ E o aiureală ! Radioul ăla trebuia ridicat. Am văzut raportul kaghebist al Curții de Conturi. SRR a cumpărat acțiuni nu active. Activele sunt de la DRP. Operațiunea e discutabilă sub aspect etic, dar nu e ilegală ! Juridic CCR nu are dreptate. Etic, nu e CCR competentă… Aș spune că lipsa eticii nu are caracter penal, dezvaluia si Eduard Ovidiu Ohanesian”

Cui a mai dat Tomac contracte prin încredințare directă ?

”AMMA GENERAL STORE” SRL Bucuresti a încasat aproape 90.000 de euro (386.835 ron) de la DRP prin încredințare directă pentru servicii hoteliere și de restaurant, achiziționate în anul 2011 ! Acționari la această firmă sunt Georgiana Ivan și Diana Vlădescu, iar societatea are contracte diverse la mai multe autorități publice pe diverse domenii, deși obiectul principal de activitate este „activități ale bazelor sportive”. O altă ispravă financiară a fost cu firma „Comity Prod Exim” căreia i-a plătit servicii hoteliere și de restaurant în anul 2010 prin încredințare directă (Hotelul Tiny Club). Firma are ca asociați pe Cartha LIMITED din Cipru și Mihaela Diaconu, dar este știut că în spatele lor se mai află încă Gelu Ștefan Diaconu, secretar de stat la ministerul Economiei, condus de Daniel Chițoiu, la aceea data!

Tomac a dat, prietenii au păpat !

DRP a finanțat și petrecerile ocazionate de zilele Chișinăului cu 13.000 de euro prin intermediul Asociației Obștesti “Pro Nova”, dar banii nu au ajuns la artiști deoarece aceștia au cântat gratis  Referitor la manifestarea cultural-artistică “Zilele Chișinăului 2010”, respectiv încasarea onorariilor de către trei din artiștii enumerați în contract, auditorii publici externi rețin faptul că “Dan Bălan, Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu au refuzat orice onorariu din partea Primăriei”. Practic banii au ajuns în conturile Asociației Obștesti “Pro Nova” condusă de Grigore Mătăsaru, realizator de programe la Radio Vocea Basarabiei.

Banii, casele, mașinile și firmele familiei lui Eugen Tomac!

Averea soților Eugen Tomac și Diana Postică nu este deloc în concordanță cu veniturile declarate. Dar  să le luăm pe rând !

ANUL 2009

În anul 2009, Eugen Tomac declara că în 2008 a fost angajat la Administrația Prezidențială cu un salariu de 37.200 ron/an și a mai primit încă 3.000 de ron din drepturi de autor la revista Magazin Istoric. În același timp, soția acestuia, Diana Postică, a primit în 2008 un salariu de 5.670 de ron de la Primăria Municipiului București și încă 3.500 de ron de la cabinetul de avocatura. Tomac spune că are două mașini: O Dacia Logan albastră și o Dacia Sandero roșie, ambele înmatriculate la domiciliul din strada Duzilor 55, sat Dumitrana, oraș Măgurele, jud. Ilfov. Eugen Tomac omite din declarația de avere să declare și mașina deținută de Diana Postică, Renault Megane gri înmatriculată în strada Dornească nr. 13 din București ! Eugen Tomac omite să declare că soția sa este codebitor al unui credit de 20.000 de euro la ING Bank contractat în anul 2007 și scadent în anul 2017. Veniturile obținute în anul fiscal 2008 conform declaratiilor lui Eugen Tomac: 49.370 de ron ! În anul 2009, mai precis pe 13 ianuarie, la plecarea din funcția deținută la Primăria Municipiului București (PMB), Diana Postică declara că în 2008 a avut venituri de 10.500 de ron din salarii, iar soțul ei Eugen Tomac, 32.400 de ron. Diana Postică mai arăta că are un credit de 20.000 de euro de achitat la ING, scadent în 2017 și că mai deține un Renault Megane. Diana Postică nu pomenește nimic despre mașinile (Logan și Sandero) deținute cu Eugen Tomac, iar veniturile nu corespund cu cele din declarațiile soțului. Veniturile obținute în anul fiscal 2008, conform primei declarații a Dianei Postică: 42.900 de ron. Tot în anul 2009, mai exact pe data de 15 ianuarie, Diana Postică depune o altă declarație la angajarea la cancelaria  Camerei Deputaților. Această susține că a obținut 5.670 de ron salariu de la PMB și 3.500 de ron din activitatea avocățească. Tot în declarația ei mai mentionează că Eugen Tomac ar fi câștigat 27.600 de ron de la Administrația Prezidențială, 9.600 de ron de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și încă 3.000 de ron de la revista Magazin Istoric. Diana Postică susține la această dată că creditul de la ING este scadent în anul 2027 față de 2017 în precedenta declarație. Nici cu această ocazie nu aminteste nimic despre cele două autoturisme ale sotului (Logan și Sandero). Veniturile obținute în anul fiscal 2008 conform celei de-a doua declarații a Dianei Postica: 49.370 de ron.

ANUL 2010

În anul 2010, prin declarația depusă în luna octombrie aferentă anului 2009, Eugen Tomac deținea doar cele două autoturisme Dacia, fără a pomeni de autoturismul Renault al soției, și evidenția venituri din salarii de 51.280 de ron de la Ministerul Afacerilor Externe, iar soția sa, Diana Postică avea venituri de 34.160 de ron de la Camera Deputaților. În total cei doi au avut venituri de 85.440 de ron. Eugen Tomac omite din nou să pomenească de datoria de 20.000 de euro pe care soția lui o are la ING !

ANUL 2011

În anul 2011, prin declarația de avere din 14 iunie 2011, Eugen Tomac declara cele două mașini, fără a menționa autoturismul soției și venituri de 3.755 de ron de la MAE, respectiv 45.639 de la DPRP. În același timp Diana Postică a avut salariu de 18.183 de ron în anul 2010. Soția lui Tomac a reușit să-și achite integral creditul de la ING de 20.000 de euro ! Veniturile familiei totalizează 67.577 de ron pentru anul 2010.

ANUL 2012

În anul 2012, Eugen Tomac a declarat în luna octombrie că a înregistrat venituri de 48.588 de ron la DPRP aferente anului 2011, în vreme ce soția sa a avut salarii de 25.808 de ron. În total cei doi au acumulat 74.396 de ron în 2011, dar nu au nici credite nici datorii ! Tomac nu declara mașina soției, iar Diana Postică nu face nici o referire la autoturismele soțului ei !

anul Eugen Tomac/sursa principala Diana Postica/sursa principala total ron/an
2008 40200/Adm. Prezidentiala 9170/PMBucuresti 49370
2009 51280/DPRP 34160/Camera Deputatilor 85440
2010 49394/DPRP 18183/Camera Deputatilor 67577
2011 48588/DPRP 25808/Camera Deputatilor 74396

 Pentru anii 2013-2022 ne-am gandit sa prezentam situatia – in episodul urmator – pentru a nu ingreuna articolul. Si aici vom gasi surprize foarte mari.

Istoric de afacerist

Eugen Tomac este asociat la firma AMERICAN ELECTRICAL SERVICES SRL înființată în 2008, la Cluj Napoca, alături de Dan Lupuleasa, originar din Piatra Neamț (România). Obiectul principal de activitate este repararea echipamentelor electrice. În anul 2009 a avut profit net de 1651 de ron ceea ce înseamnă că Eugen Tomac a avut de declarat sumele încasate din dividende în declarația de avere ! Nu a facut acest lucru ! Lupuleasa are domiciliu și în Portland SUA, unde deține firma Transformer Services INC, fiind căstorit cu Ethel Lupuleasa !

Procesele lui Eugen Tomac

Pe numele acestuia erau înregistrate patru dosare distincte și în două dintre acestea este reclamant alături de Adriana Elena Moța, fost consul al României la Consulatul din Catania și fost director la DRP ! (Sora acesteia Maria Mota este fost consilier la cabinetul lui Adriean Videanu și membru CA la Iprochim, candidat la o funcție de deputat in Sectorul 2 al capitalei României, București). Număr unic dosar: 6672/2/2012, Număr unic dosar: 6589/2/2012, Număr unic dosar: 6092/2/2012, Număr unic dosar: 5940/2/2012.

Soția lui Eugen Tomac, Diana Postică

Diana Postică a fost anagajată la cabinetul fostului primar al Bucureștiului, Adriean Videanu, apoi transferată la Camera Deputaților. A mai fost avocat în Baroul București și a deținut calitatea de acționar la compania Confluențe EST srl, care se ocupa de editarea revistei Confluențe. Firma a fost preluată de mama ei, Maria Postică, ce mai deține o altă companie cu specific de editare cărți, Themis Lex, alaturi de Stela Culic (Postică) (cumnata lui Eugen Tomac) !

Cumnata lui Eugen Tomac, Stela Postică (Culic):

A fost angajată la Departamentul Românilor de Pretutindeni de Eugen Tomac și s-a ocupat de campania electorala a lui Traian Băsescu la Referendumul din 2009 sub pretextul unor evenimente finanțate de DRP, motiv pentru care a intrat în conflict deschis cu PSD-istul Titus Corlățean. Stela Culic (Postică) este căsătorită cu Radu Culic, de profesie avocat…

Mentorul lui Eugen Tomac, Mircea Druc:

Mircea Druc trăiește bine-mersi în România din pensie dar mai era și bugetar în timpul liber prestând diverse activități de consilier la Camera Deputaților ! Are domiciliul în Str. Negustori din București, după hărtile Google, tot pe undeva în apropiere de Piața Universității ! A încercat să intre în afaceri dar a renunțat după numai câteva luni, înainte să se usuce cerneală pe certificatul de înmatriculare al firmei Bioest Oil ! Practic, Mircea Druc este cel care are o relație cu Traian Băsescu încă din vremea în care președintele PD era Petre Roman. Mircea Druc l-a recomandat ca și urmaș pe Eugen Tomac pe filiera manipulării tinerilor moldoveni cuprinși de dorul de a unifica Moldova cu patria mamă în dorința de a câștiga puterea politică în Moldova prin intermediul partidului Liberal și  a-și asigura un bazin de vot în Diaspora în relația cu Partidu Democrat Liberal, în România !

Dorin Chirtoaca, implicat în deturnarea de fonduri !

Curtea de Conturi surprinde și faptul că banii acordați de Tomac s-au pierdut pe drum… din moment ce o parte din artiștii arvuniți pentru Zilele Chișinăului au cântat gratis ! “Referitor la manifestarea cultural-artistică “Zilele Chișinăului 2010”, respectiv încasarea onorariilor de către trei din artiștii enumerați în contract, auditorii publici externi rețin faptul că, potrivit informației postate pe portalului UNIMEDIA… “Dan Bălan, Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu au refuzat orice onorariu din partea Primăriei. Anul acela, sărbătoarea orașului a fost organizată în parteneriat cu mai mulți agenți economici.”  În context, conform adresei http://www.timpul.md/articol/dan-balan-nu-a-luat-bani-dela-primarie-pentru-concertul-de-hram-16733.html: ”Mulți artiști care au evoluat de Hramul Chișinăului în Piața Marii Adunări Naționale au făcut-o fără a pretinde onorarii. „Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjanu și Dan Bălan nu au luat bani de la Primărie, afirmând că este plăcerea lor de a cânta în fața spectatorilor din Republica Moldova”, a declarat șefa Direcției cultură”. Din bani publici au primit onorarii numai vedetele din Republica Moldova, celelalte vedete de peste Prut, precum și Dan Bălan și-au primit onorariile din partea mai multor sponsori din republică”. Menționăm ca Raportul de activitate (datat 25.11.2010, dar neînregistrat oficial), deși este semnat atât de președintele A.O. ”Pro Nova”, cât și de managerul financiar al acesteia (Anexa 36/24-29), nu prezintă detalii despre obiectul contractului de finanțare și, implicit al contractului de prestări servicii încheiat cu A.O. ”Sens Muzical”, respectiv justificarea sumelor solicitate, prezentând detalii amănunțite despre desfășurarea manifestărilor ocazionate de ”Zilele Chișinăului”, pe tot parcursul perioadei 07.10-16.10.2010, în condițiile în care concertele la care au participat artiștii români au avut loc doar în ziua de 14 octombrie 2010.”

„Consilierul prezidential de origine ucraineana, Eugen Tomac, acuzat ca a deturnat un milion de euro pentru a-si cumpara campania electorala din Republica Moldova, confirma pe zi ce trece ilegalitatile constatate de Corpul de Control al primului ministru si de Curtea de Conturi a Romaniei. Zilele trecute a participat la un eveniment cu specific religios si a promovat ulterior fotografiile cu preotii in mijloacele media”!

In urma controlului efectuat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, pe care l-a condus Eugen Tomac, s-a constatat ca ”in perioada 2009-2010, acesta a dispus angajarea si plata nelegala a unor cheltuieli in suma de 710.400 lei, reprezentand onorarii acordate unor preoti slujitori din cadrul Mitropoliei Basarabiei”, lucru care este contrar Legii nr.299/2007, potrivit careia ”sprijinul acordat financiar sau material se poate acorda de statul roman pentru constructia sau reonovarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta” dar si nerespectarea conditiilor Legii nr.321/2006.

Pentru aceste plati ”nelegale”, Curtea de Conturi sustine ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni ”s-a obligat in mod nelegal sa achite onorarii de 600 lei lunar, unor preoti slujitori ai Mitropoliei Basarabiei, in conditiile in care, potrivit prevederilor Legii nr.299/2007, sprijinul financiar sau material care se poate acorda de statul roman in cazul unitatilor de cult este doar cel pentru <constructia sau restaurarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta>”.

”Concluzionam ca atat beneficiarul finantarii, cat, mai ales, finantatorii, nu au urmarit realizarea scopului pentru care a fost acordata finantarea, in fapt decontand cheltuieli de personal, de nu sunt mentionate in Anexa la Legea nr.321/2006, consecinta fiind acceptarea efectuarii unor plati nelegale din creditele bugetare ale anilor 2009 si 2010, dar si utilizarea incorecta a unor fonduri ce puteau fi alocate pentru alte actiuni, in folosul unui numar cat mai mare al etnicilor romani care traiesc si muncesc in afara tarii”, mai sustin auditorii in raportul lor despre banii alocati pentru plata preotilor din Republica Moldova.

Eugen Tomac a cheltuit in total peste un milion de euro ilegal, dar traieste in imobile scumpe alaturi de sotia sa – fost functionar la Camera Deputatilor -, avea doua masini, detinea functii de reprezentare a Romaniei si a primit cadou din partea PDL un loc de candidat pentru Camera Deputatilor.

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

In acelasi timp a mai dobandit si o casa de la RAAPPS prin contractul 1254 din 23/12/2009 in strada Edgar Quinnet in care locuia ilegal dupa ce si-a dat demisia din functia de consilier prezidential!

Apartamentul primit de Eugen Tomac de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat

Apartamentul in care locuia abuziv Eugen Tomac la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat in strada Edgar Quinet, langa Piata Universitatii

Pentru ca peisajul sa fie complet Eugen Tomac a angajat-o pe cumnata sa Stela Culic (Postica) in functia de director la DRP!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Puciul pregatit in PMP de peste un an de zile si pasivitatea lui Cristian Diaconescu

Puciul in plina desfasurare din PMP a fost pregatit de peste un an de zile si s-a derulat si BAZAT pe fondul unei pasivitati totale a Presedintelui PMP, Cristian Diaconescu.

Pasul 1

„Plantarea” in comisiile PMP a personajelor obediente cetateanului ucrainean si gruparii sale, pentru ca orice contestatie privind excluderea din partid sa fie girata. 

Ulterior, „mazilirea” tuturor oamenilor devotati Presedintelui Cristian Diaconescu in toata tara.

A. In acest context si pe fondul pasivitatii totale a lui Cristian Diaconescu, fostul senator  PMP Lucian Iliescu si  lider al filialei din sectorul 3 , impreuna cu 300 de membri si-au dat demisia in septembrie 2021.

“Domnule Președinte al PMP, Cristian Diaconescu

Cu tot respectul și admirația pe care vi le port, dacă nu interveniți și faceți ordine în acest partid și în special în Consiliul Executiv al Organizației București, Partidul Mișcarea Populară riscă să nu mai iasă din „insolvență” prin reorganizare, ci se va declara „falimentul” acestuia.

Se observă o precipitare în acțiunile demarate de Consiliul Executiv al Organizației municipiului București – Partidul Mișcarea Populară. Precipitare în propunerea de sancționare a domnului Cătălin Lucian Iliescu, Președinte al Organizației PMP Sector 5, fost Senator al României, fost Consilier General precum și Președinte al Comisiei de Cultură și Culte în CGMB.

Aștept cu interes MOTIVAREA acestei propuneri de sancționare, deoarece eu una consider că, lovind în Președintele unei Organizații, se lovește și în membrii acesteia.

Înteleg ardoarea cu care consiliul acesta, ales în mod democratic sau nu, legal sau nu, stăruie să distrugă o organizație care chiar și-a făcut treaba de-a lungul anilor. O organizație care a fost văduvită de orice fel de ajutor, începând cu lipsa oricărui fel de subvenție, continuând cu refuzul unor candidați de a se prezenta la vreo campanie făcută în sector, precum și cu neacordarea unor drepturi câstigate în urma procentelor realizate în campaniile partidului din ultimii patru ani.

O organizație care nu a avut privilegiul unei vizite de campanie a candidatului nostru la președinție, acel domn căruia i-a fost teamă că își murdarește pantofii cu talpă din coperțile volumelor publicate, prin noroiul din sectorul 5.

O organizație care nu a avut privilegiul unei vizite a noului Președinte al Partidului, așa măcar din curtoazie, să ne cunoască și pe noi, trepădușii.

O organizație care a respectat întocmai cerințele și deciziile forurilor superioare . Și exemplele pot continua, inclusiv cu celebra Ioana dˊArc a PMP-ului, care dintotdeauna urmează scrierile din „Codul lui Moise”…

Înteleg ardoarea cu care care cei de la sediul central vor răul organizației sector 5, pentru că altceva nu știu să facă, decât să dea la „gioale”. Așa, ca la fotbal, că tot joacă unii de pe acolo cu psd-iștii și ppusl-iștii. Nu contează că în cadrul Organizației sectorului 5 sunt membrii cu ștate vechi în PMP, chiar și membrii fondatori ai Mișcării Populare. Totul spre distrugere, pentru a ajunge un partid tip balama, având deja lemne pentru uși și foarte multe clanțe.

Însă, nu înțeleg, girul președintelui partidului cu privire la decizia de sancționare a domnului Cătălin Lucian Iliescu și implicit a Organizației PMP sector 5.

Dealtfel, cum nu înteleg de ce se preferă organizarea acestui CN la sediul organizației sectorului 6. Că este mai mult loc? Sau poate se lasă după aceea cu o chermeză! Și poate vine și fostul, tătucul și cu consoarta de la engie. Și la noi la 5 este loc și ar fi fost mult mai mult dacă s-ar fi vrut să fim ajutați.

Cu stimă,

Luminita Musat, Vicepreședinte Organizația PMP Sector 5″

 

„Eu, Cătălin Lucian Iliescu, președinte ales din anul 2018 al PMP Sector 5, fost Senator al României, am decis să îmi înaintez demisia din Partidul Mișcarea Populară (PMP) pentru că în acest moment, PMP s-a distanțat de valorile și de politica în care am crezut.

Politica PMP în acest moment, nu are legatură cu agenda cetățeanului și este axată pe politica unor grupuri de interese economice.

Alături de mine, întreaga organizație PMP Sector 5, peste 300 membrii de partid își dau demisia din PMP”, a scris Lucian Iliescu pe Facebook, in septembrie 2021.

B. Mazilirea lui Rizia Tudorache:

„Azi despre conducerea PMP ILFOV!

Pentru cei care nu știu, va informez ca din luna Ianuarie nu mai sunt președinte al filialei Ilfov a PMP, azi am calitatea de Vicepreședinte PMP și sef al Departamentului de Aparare, Ordine Publica si Siguranță Nationala a partidului!

Din păcate unii colegi, ușor de motivat, au ales președinte de filiala un om cu un CV jalnic pe numele lui Peta Mircea pripasit pe la Grădiștea iar în politica de câteva luni. Nu acestea ar fi singurele „calitati” ale acestui individ și a celor care sunt pe lângă el. Faptul ca a acceptat sa fie validat de un grup creiat ad-hoc la nivel PMP, CU SCOPUL DE A DEBARCA DIN FUNCTIE PE PRESEDINTELE ALES LA CONGRES CRISTIAN DIACONESCU , un om politic cu șanse mari sa fie ales Președintele României, demonstrează fără îndoială ca omul este mic la creier și cu intenții clare de a vinde filiala PMP ILFOV către PNL.

Sa ai tupeul de la nivelul buticarului de comuna, sa crezi ca ești bun sa-ti exprimi părerea cu poziția omului de stat Cristian Diaconescu, ce este situat în primii 3 oameni politici în sondaje, sigur demonstrează lipsa doagelor, țiglei și cu o mansarda goala.

Individul a fost la Sibiu zilele trecute, vizita cu scopul de a se întâlni cu gasca de pucisti din PMP, scopul clar al acestora fiind de a creiona injurii și jigniri la adresa președintelui legitim al PMP.

Întreb și eu acest individ de proasta factura: a avut mandatul colegilor din CEJ?! A informat forul de conducere județean cu intențiile, scopul vizitei sale?! A avut un vot asupra mandatului si delegației ce l-a însoțit?

Totul a fost făcut pe sub masa, gen șopârla precum caracterul și conduita pe care o are.

Sugerez PMP -istilor Ilfoveni sa-l întrebe pe buticarul Peta, scopul prezentei sale la Sibiu!

De asemenea cer colegilor din PMP ILFOV, sa nu se lase vânduți la bucata de acest individ fără scrupule!”

https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/01/video-1642727961.mp4?_=1

 

 „Unul din oamenii importanti care graviteaza in jurul lui Traian Basescu „a calcat pe bec”, vorba favorita a fostului presedinte. Tinad cont ca actiunea se petrece in ziua si seara alegerilor europarlamentare se pote spune chiar ca a calcat pe… BEC! Stefan Florescu si-a devoalat adevarata fata, aducand injurii la adresa colegilor din PMP, dar si la cea a altor politicieni.

Florescu este vicepresedinte PMP la nivel national si presedinte al formatiunii politice la Sectorul 6 si este cel care vrea sa candideze la primaria acestui sector, in 2020. Florescu se vede un lider important prin prisma faptului ca Traian Basescu pleaca la Bruxelles, ca europarlamentar, la fel si Eugen Tomac. Acesta din urma lasa liber postul de deputat PMP, iar Floresc ar urma sa-l ocupe deoarece este urmatorul pe lista, asa ca logic ar trebui sa intre in Camera Deputatilor automat.Numai ca Florescu e plin de „bube”. A obtinut la sectorul 6 ultimul loc ca numar de votanti ai PMP la europarlamentare. Pe langa asta, organizatia pe care o conduce se afla in degringolada totala, cei care parasesc organizatia de sector sunt din ce in ce mai multi, acestia spunad ca nu se mai poate cu Florescu, cu golaneala pe care o practica, multi il asemuiesc unui interlop local, cu legaturi dubioase. Dar cel mai grav, Florescu isi denigreaza colegii de partid.Ziuanews a intrat in posesia unei inregistrari audio din ziua si seara alegerilor europarlamntare, in care Stefan Florescu isi face „albie de porci” colegii de partis si, cu toate ca nu da un nume clar, are referinte urate si la adresa sefului sau de partid – Traian Basescu – ca si la adresa unor colege pe care le face „curve si tiganci”, sau „grasa aia, cioara aia…”, pe langa faptul ca foloseste cuvinte obscene pe care le atribuie celor din PMP, sau la adresa altor politicieni.Redam mai jos fisierul audio, cerandu-ne scuze cititorilor pentru limbajul folosit de Florescu, dar nu am cenzurat tocmai pentru a se vedea ce fel de om este acest „lider” al Partidului Miscarea Populara. Oare Traian Basescu doreste sa trimita in Camera Deputatilor un astfel de om? Sau doreste ca in viitor, un astfel de „golan interlop” cum ii zic cei din organizatie, sa ajunga sa candideze la primaria de la Sectorul 6? Dupa acest episod el ar trebui sa-si ceara iertare de la toti membrii PMP pentru insultele si calomniile adresate colegilor si conducerii. Nu stim insa daca asta ar fi suficient, mai degraba, Florescu ar trebui exclus din partid. La orice alta formatiune politica importanta, dupa un astfel de limbaj si injurii aduse membrilor de partid, vinovatul este exclus fara drept de apel.INREGISTRAREA AUDIO CU STEFAN FLORESCU AICI >Si ca sa se vada ca Florescu nu este la prima „abatere”, nu numai in ceea ce priveste limbajul trivial folosit in dese randuri, facem AICI legatura cu un amplu material publicat de Cotidianul, care face si o radiografie a afacerilor dubioase ale acestui personaj care – culmea – reprezinta si o fundatie de ajutoarare „Din suflet pentru suflet”, al carui presedinte e. Fonduri importante din aceasta fundatie dar si din alte asociatii si societati au disparut fara urma, procurorii intrand pe firul acestor afaceri ilicite, la parchet existand o serie de dosare de cercetare pe rol. Florescu este un traseist politic, care pana sa ajunga la PMP a fost „om de baza” la PC-ul lui Voiculescu, a evoluat la PER, dar a fost lansat pe traiectorie de Cristian Popescu Piedone, pe cand acesta diriguia pe la controlul din Sectorul 6, Florescu fiind propulsat sef al pietelor din sector. Piedone l-a recuperat la sectorul 4, unde l-a pus sa gestioneze tranzactii dubioase. In final, s-a urcat in barca lui Traian Basescu”, dezvaluiau si cei de la Ziua News, in data de 30.05.2019.
C. Preşedinte al  organizaţiei Partidului Mişcare Populară Argeş, dar şi secretar secretar general al PMP, funcţia înaltă într-un partid, Cătălin Bulf şi-a dat demisia, tot in septembrie 2021, in acelasi context si pe fondul  pasivitatii totale ale lui Cristian Diaconescu. Tot pe 23 septembrie, în partid are loc o răfuială internă discretă în urma căreia sunt executați si  cîțiva consilieri județeni ori de comunicare șamd. 
D. Pe acest fond, in toate organizatiile din tara au fost exclusi toti oamenii loiali lui Cristian Diaconescu.
PASUL 2 – O mica plata in avans
Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie, tot in septembrie 2021! Coincidenta, nu?

Diana Postică, soția europarlamentarului Partidului Mișcării Populare (PMP) Eugen Tomac, fost consilier de stat la Cotroceni în mandatul președintelui Traian Băsescu, a fost numită membru în Consiliul de Administrație (CA) al celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze naturale din România, Engie, controlat de grupul francez de utilități omonim, la propunerea Ministerului Energiei, care deține circa 37% din acțiunile companiei, dezvaluie cei de la Profit.ro.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/foto-sotia-eurodeputatului-pmp-eugen-tomac-numita-de-guvern-in-consiliul-de-administratie-al-engie-20378618?fbclid=IwAR18-yYxVKGDu9hWp5YTpWvEw22F4OQ9FU7EY4o4W3K3ym9PqBpiyZlo96w

Datele disponibile public arată că Diana Postică, cetățean român născut în Republica Moldova, este de profesie avocat și a deținut un cabinet de profil, mai lucrând de-a lungul timpului la Primăria Municipiului București.

Ea și soțul ei Eugen Tomac au activat în trecut în Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, precum și la Centrul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, fiind implicați în numeroase acțiuni pro-românești legate de Republica Moldova, atât peste Prut, cât și la București și la instituțiile europene.
Eugen Tomac, născut în Ucraina, fost deputat român și ex-secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a fost președinte al PMP până în decembrie 2020, când a demisionat după ce partidul nu a reușit să atingă pragul electoral la alegerile parlamentare. PMP a avut o alianță cu PNL pentru respectivele alegeri, unii lideri liberali mizând pe o coaliție de guvernare PNL-USR-PMP cu majoritate absolută în Parlament. În legislativul european, PNL și PMP (ai cărui eurodeputați sunt Tomac și Băsescu) fac parte din același grup politic, al Partidului Popular European, mai precizeaza sursa citata.

Dat afara un PMP-ist pentru sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac

Diana Postică și Daniela Nicolescu au fost numite în CA-ul Engie în locul lui Ștefănel Dan Marin, fost vicepreședinte PMP și actualmente consilier local la Sectorul 4 al Bucureștiului, de asemenea fost primar interimar al Capitalei, și al lui Alexandru Marcoci, vicepreședinte al tineretului național-liberal, vicepreședinte PNL Mehedinți și fost membru al Consiliului Județean Mehedinți. Marcoci a renunțat la mandatul de la Engie după ce a fost numit în iunie președinte al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

PASUL 3 Tot in septembrie, mai exact pe data de 21 septembrie are loc sedinta Colegiului Național al PMP  si o noua incercare de puci

Iata ce scriam la aceea data

„Pe la prânz, o aud la radio pe Ioana Constantin spunând fără rest că PMP a decis în forurile sale interne să înceapă negocieri pentru fuziunea prin absorbție cu PNL. Adică, în limbaj mai frust, PNL să înghită PMP.
Evident, prilej pentru Ioana Constantin să ridice în slăvi viitoarea alianță dintre PNL și PSD – și, foarte interesant, să spună că Băsescu ar trebui să-și vadă de treaba lui la Bruxelles și să nu se vâre în chestia asta.
Mai spre seară, președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă ceea ce pe la prânz afirmase cu gura plină Ioana Constantin. Cred că trebuie să mai așteptăm câteva zile ca să ne lămurim, dar acolo clar pare să mocnească ceva.
În caz că nu știți cine e Ioana Constantin, v-o descriu eu: vicepreședinte PMP, genul gospodină cu liceu, specia tare-n clanță, regnul cea mai deșteaptă de pe ulița ei, mai precizeaza sursa sus mentionata.
Marele FAKE NEWS si/sau Adevărul despre „fuziunea” PMP
O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.
Stirile false apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea au fost lansate de pucisti , de o grupare care si-au tras partidul pe persoane private pentru interes de afaceri.
In fapt aceasta grupare de pucisti si-au negociat libertatea atat cu Orban, PSD si PNL, mergand la trei capete.
Daca azi Cristian Diaconescu isi va pierde partidul va fi doar vina sa personala deoarece nu a luat masurile de indepartare al acestora .
Vestea a ieșit ieri pe piață în paralel cu cea a excluderii lui Ludovic Orban. Pe surse, mai întîi. Apoi, evenimentele     s-au precipitat.
Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a dezmințit categoric pe Facebook informația. Vicepreședintele Ioana Constantin mai degrabă a confirmat-o. Președintele PNL, Florin Cîțu, la fel.
Cristian Diaconescu a infirmat din nou categoric, într-o intervenție la Digi 24, spunînd că știrea e falsă cap coadă, iar la reuniunea de partid de mîine nici nu se va discuta despre așa ceva. Lideri din județe ai PMP au confirmat și ei negocierile.
Traian Băsescu a rupt tăcerea după luni de zile, anunțînd pe Facebook că nu are nicio implicare în negocierile de fuziune, practic, tot un fel de confirmare. Oare?
Unde e adevărul?

O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.

Pasul 4  –  „Prelucrarea” si „lumina” de la Bruxelles

Astfel, pe 01.12.2021, o „diva” din ,,noii’’ PMP-iști (Racul, broasca și o știucă) s-a deplastat la Bruxelles, la finele anului trecut si se regaseste pe aceasta lista cu cei 28 de contestatari (nu 44 cum mincinos s-a declarat de gasca „PMP tomac”).

„Diva” din ,,noii’’ PMP-iști (Racul, broasca și o știucă) s-a „tras” in poze cu  E.T pentru a confirma ca actiunile sale au „girul”celor doi (NR – plus Basescu)

Mai mult, majoritatea „pucistilor” au „beneficiat” de o „invitatie” la  Bruxelles unde s-a pus de un „puci”.

PASUL 5 – Incalcarea statutului si fortarea unui Congres ilegal pentru debarcarea lui Cristian Diaconescu

Pe fondul totalei pasivitati a Presedintelui Cristian Diaconescu, cu un presedinte vadit slabit prin indepartarea ilegala a majoritatii oamenilor sai loiali, dupa „Prelucrarea” si „lumina” de la Bruxelles din decembrie 2021 –  s-a trecut la asaltul final!

”Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online.”, se arată într-un comunicat al PMP.

Președintele PMP nu recunoaște decizia Colegiului Național al PMP și face acuzații la adresa colegilor săi.

”Această mișcare a Colegiului Naționale este ilegală și nestatutară și aparține unui grup care își dorește ca PMP să fuzioneze cu PNL”, a precizat Diaconescu.

 PASUL 6 – PENTRU CUNOSCATORI – APARENT –  fara legatura – daca nu fixezi toate datele pe tabla de sah!

B. Iulian Fota, absolvent al Facultății de Instalaţii pentru Construcţii, fost șef al Colegiului Național de Informatii al SRI și fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională în mandatul lui Traian Băsescu, îi ia locul lui Dan Neculăescu, noul ambasador al României la NATO. Fota e director general al Institutului Diplomatic Român și predă la Academia Naţională de Informaţii.

Iulian Fota este un nume controversat, el fiind cunoscut ca un apropiat al lui Traian Băsescu, căruia i-a fost consilier. De altfel, premierul Nicolae Ciucă pare că se înconjoară cu oamenii controversați apropiați de fostul președinte. La începutul lui decembrie, un alt controversat fost consilier din mandatul lui Traian Băsescu, Iulian Chifu, a prins un post de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Despre numirea lui Iulian Fota din data de 25.01.2022, deja se vorbește în termeni negativi în MAE. Numirea a creat stupoare în rândul funcționarilor din minister.

PASUL 7 – Tardiv sau poate nu – Cristian Diaconescu iese din „armotire” si isi joaca acum viitorul politic si NU doar sefia PMP (tot pentru cunoscatori)

„Stimați Colegi,

După cum ați luat la cunoștință, în virtutea prerogativelor pe care le am ca Președinte al partidului, în litera şi spiritul Statutului am convocat Congresul Partidului Mișcarea Populară pentru ziua de 26 martie 2022.

Demersul meu nu este o replică adresată nimănui, ci o propunere decentă de a intra într-o logică a normalității și colaborării.

Reflexul democratic, firesc, este de a organiza congresul și iată, am dat curs acestuia. Din punct de vedere legal, statutar, documentele ședinței din 12 ianuarie 2022 sunt grav viciate și consider că orice decizie luăm trebuie să plece de la respectarea contractului scris dintre noi, respectiv normele interne ale partidului.

Nu cred că putem intra într-o logică normală dacă nu ținem cont de legalitatea demersurilor pe care le întreprindem. Personal, nu pot da curs unui demers nelegal.

Prin urmare, consider evident necesară organizarea Congresului, plecând însă de la premise legale corecte, nu bazate pe orgoliu sau ambiții personale.

După cum rezultă din convocarea transmisă în data de 24 ianuarie, Colegiul Național şi Consiliul Executiv Național, în conformitate cu atribuţiile ce le revin vor adopta, în termenele statutare, deciziile necesare.

Acest demers este îndreptat către menținerea unității partidului în condițiile în care acesta se află pe un trend ascendent în preferințele electoratului.”

Cristian Diaconescu,

Președintele Partidului Mișcarea Populară

PASUL 8 – UN FINAL IMPREVIZIBIL SI CONCLUZIILE ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA

Pe tot parcursul unui an de dezvaluiri ne-au „macinat” doua intrebari:

Prima a fost de ce nu a reactionat Cristian Diaconescu si s-a lasat „decapitat” de cei loiali acestuia din PMP. Poate va avea amabilitatea sa ne satisfaca aceasta curiozitate vreodata…

A doua intrebare care ne-a „chinuit”

Prin acest puci s-a pierdut o mare parte din bazinul de votanti si sustinatori ai PMP. Multe organizatii din tara au migrat cu totul la alte partide ramanand doar organizatii „fictive” (N.R – doar sefi si/sau organizatii „umplute” doar pe schema de organizare).

O parte din organizatii (in jur de 7-8) se vor vinde la „bucata” si se vor „varsa” in PSD (negocierea facuta cu Radu Moldovan).

Totusi ce interese absconse si ce iresponsabil isi sacrifica bazinul electoral doar pentru a il indeparta pe Cristian Diaconescu si cum va supravietui PMP de la 6% cu cat era cotat acum o saptamana de zile ?

Raspunsul l-am primit de la Raluca Boboc in articolul „Mizele fuziunii PNL – PMP”, un raspuns pe care il aveam in fata dar refuzam sa il credem.

In acesta actiune si in acest puci in derulare, simpatizantii/votantii si bazinul electoral PMP – NU EXISTA SI NU CONTEAZA.

Concluzia amara pentru sfarsitul acestui partid este ca indiferent de data Congresului (19 februarie 2022 si/sau 26 martie 2022), indiferent daca raman in PMP doar cei 24 de contestatari (care au mai ramas pana la ora actuala) fara nici un membru in spatele acestora, fuziunea se va realiza deoarece sunt necesare doar actele fuziunii, atat!

Nu putem spune decat FELICITARI celor de la PNL si sa ramanem cu nedumerirea privind totala pasivitate a Presedintelui Cristian Diaconescu. Vom reveni. (Cristina T.).

https://m.adevarul.ro/news/politica/mizele-fuziunii-pnl-pmp-1_61ef89a35163ec42711db228/index.html?fbclid=IwAR0phqKwecOne_80HIvLKrgN9hlF7IX7MvdvSQA37FrprXT90cG0okx5OCI

Continue Reading

Exclusiv

Nisipuri mişcătoare/Acuzaţii de fraudare si scandaluri parca trase la indigo: USR si PMP/ALDE se ‘varsă’ în PSD la bucată/Tot la Bistrita Năsăud se da „tonul”

Published

on

By

 Mai exact, oameni din interior acuză, tot mai vocal, faptul că alegerile pentru conducerea filialelor USR din Diaspora au fost fraudate pentru ca echipa centrată în jurul lui Dan Barna să poată păstra controlul acestor filiale şi că oamenii incomozi, care sesizează derapaje, sunt daţi afară. Astfel, din filiala UK a USR au fost excluşi Ciprian Munteanu şi Bianca Albulescu, după ce aceştia au sesizat că în funcţia de vicepreşedinte al filialei din Marea Britanie a ajuns să fie ales Alexandru Meşteru, un om despre al cărui CV nu se ştie nimic şi care, potrivit unora dintre colegii săi, s-a remarcat doar prin nişte videoclipuri postate pe YouTube în urmă cu 11 ani, videoclipuri în care useristul, care îşi spune „Rebecka de la Iaşi”, apare în ipostaze lascive, ba mângâindu-se pe melodii ale Laurei Andreşan, ba dând din fund pe manele, învelit în prosop roz pe care şi-l dă jos pentru a rămâne în chiloţi.

Referitor la postări, noului vicepreşedinte al filialei UK Diaspora i s-a reproşat şi o fotografie mai veche pe care acesta a simţit nevoia să o posteze pe Facebook în care apare ţinând în mână un pistol.

Meşteru îşi dă like la propria postare şi se autointitulează „Şefa Mafiei.”

Alexandru Meşteru a apărut recent în filiala din UK a partidului fiind „paraşutat” acolo de la filiala Iaşi iar colegii săi acuză că nu s-a remarcat prin participări la acţiunile partidului (i se cunoaşte participarea doar la o acţiune). Totuşi, a fost ales vicepreşedinte.

Surse din USR susţin că excluderile nu se vor opri la Bianca şi Ciprian care şi-au „permis” să ridice întrebări în ceea ce priveşte competenţele şi aptitudinile care îl recomandă pe Meşteru şi au semnalat faptul că acesta apare pe YouTube în ipostaze indecente, lucru care ar putea pune, finalmente, într-o lumină neplăcută partidul. Există temeri că alte 20 de nume de contestatari ai modului în care s-au desfăşurat alegerile în filială sunt pe lista de excluderi. Mai merită menţionat că excluderea celor doi a fost catalogată de unii dintre colegi drept o „execuţie”. Practic, cei doi au avut câteva minute să se apere, argumentele lor n-au fost luate în considerare de şefa de filială, Gabriela Ferguson (şi ea un personaj contestat), li s-a pus în cârcă anatema de acţiuni cu caracter „homofob indirect”, când, de fapt, spun colegii lor, oamenii au fost de fapt avertizori de integritate, în niciun caz homofobi.

Filiala Diaspora a USR a devenit un laborator de experimentare a iliberalismului, abuzurilor, fraudelor şi dezbinării„, susţine, într-o postare pe un grup de Facebook al partidului, unul dintre cei revoltaţi de excluderi.

„Dacă Biroul Naţional şi conducerea USR tolerează acest experiment sinistru antidemocratic săvârşit de o mână de oameni lipsiţi de orice calităţi. (…) În Diaspora continuă să se petreacă lucruri foarte grave, prin care se joacă însăşi esenţa de partid democratic a USR. Începe să fie târziu pentru USR şi nimic din ce a făcut conducerea partidului până acum nu demonstrează că a înţeles pericolul care îl paşte, că a înţeles toate motivele care au dus la prăbuşirea partidului în preferinţele electoratului din ţară şi din Diaspora”, adaugă persoana respectivă.

„Nici la această ora, vicepreşedintele UK, Alexandru Meşteru, nu le-a prezentat membrilor din filială vreun CV sau vreun detaliu despre activitatea sa profesională, personală, de activism civic sau activitatea sa politică din cadrul partidului. Nu cunoaştem decât câteva detalii din activitatea artistică a VP UK, care este publică, pe YouTube, de câţiva ani”, scrie o altă persoană.

Meşteru, doar vârful icebergului. Acuzaţii de fraudare brutală a alegerilor din filialele Diaspora ale USR

Surse din USR susţin că asistăm, practic, la o luptă pentru control dusă de echipa Barna care îşi doreşte controlul asupra filialelor din Diaspora. Miza ar fi una electorală – controlul pe viitoarele nominalizări pe locuri eligibile la alegerile parlamentare. Această luptă pentru contrarea puterii la echipa Barna nu e un lucru nou. Din USR au fost eliminate constant vocile incomode, însă, în presă au ieşit informatii doar despre câteva excluderi în momente cheie, precum cea a lui Oli Ardelean, a lui Vlad Teohari etc. Ele au fost însă mai multe. În plus, înainte de alegerile parlamentare precedente, pe lângă excluderi, au avut loc adevărate linşaje publice pe grupurile interne ale partidului pentru a îi elimina pe cei care voiau să candideze la Parlament pe circumscripţia diaspora, astfel încât locurile eligibile să fie ocupate de Radu Mihail şi de Ştefan Iulian Lorincz.

„A existat un proces intern în USR în care s-a făcut curăţenie, s-a făcut curăţenie permanent, se eliminau pe bandă rulantă vocile disidente. Echipa Barna face asta de la Nicuşor încoace, pe valuri succesive partidul s-a curăţat violent de vocile disidente iar cei ce au câştigat sunt cei care astăzi sunt în jurul lui Barna, Ghinea, Drulă, Moşteanu, Mălureanu, cei 14 care asigură azi majoritatea în Biroul Naţional”, a declarat o sursă din USR pentru Epoch Times.

Această politică a continuat şi după fuziunea cu PLUS, fidelii lui Barna acţionând în direcţia epurării PLUS-iştilor cu aspiraţii la funcţii. O atenţie specială a primit Diaspora, cea mai importantă filială a USR şi a PLUS, de unde s-a născut revolta, momentul 10 august etc.

Astfel, de la sfârşitul anului 2020 a început un proces de eliminare a absolut tuturor vocilor incomode din USR, începând cu eliminarea fostului şef al filialei, Emanuel Stoica, pe care l-au suspendat un an din partid, după care au fost eliminaţi şi cei din echipa lui.

S-a născut apoi grupul numit „Drept”, format din voci care au cerut democraţie, dreptate, oameni care aveau dreptul să facă parte din biroul filialei însă mulţi dintre ei au fost excluşi. Fiind complet blocaţi şi suspendaţi, practic toate locurile rămase vacante au fost ocupate de oamenii echipei Barna.

„Echipa Barna voia să aibă control asupra fuziunii în Diaspora şi alegerilor care urmau să aibă loc în Diaspora”, susţin sursele.

Pentru ca echipa Barna să se asigure că va câştiga alegerile, după congresul la care a avut loc fuziunea USR cu PLUS s-au făcut multe transferuri în filialele din Diaspora, în vederea fraudării prin metoda autobuzul, susţin sursele. Pentru ca acest lucru să fie posibil, s-a introdus o prevedere care le permite membrilor care au domiciliul în ţară să se mute în filialele din Diaspora fără să aibă domiciliul în Diaspora. Astfel, au fost transferaţi prieteni, rude, cunoştinţe în filialele mari. În acelaşi timp, candidaturile spontane ale celor care voiau să intre în partid au fost puse pe hold. Toţi cei care au vrut să intre în partid din simpatie pentru Cioloş sau USR-PLUS n-au reuşit, candidaturile fiind amânate până după alegeri, ca să nu fie surprize la vot.

Ca să fie siguri că au majoritate absolută în fililale foarte mari precum Spania, Italia, UK, fidelii lui Barna au mai operat pe un plan, în subpunctul unui mesaj mai lung a apărut ideea că cei care îşi doresc să voteze la alegerile pentru conducerile filialelor trebuie să îşi valideze e-mailurile, susţin sursele. Evident, cum nu toţi membrii de partid stau cu ochii pe e-mailuri, multora le-a scăpat informaţia şi astfel au fost eliminaţi 700 de membri cu drept de vot. Sursa citată susţine că între filialele din Diaspora au avut loc transferuri bizare, unele reale, altele fictive şi aşa s-a obţinut majoritatea.

Etapa următoare au fost epurările, începute cu Ciprian Munteanu şi Bianca Albulescu, care s-au arătat contrariaţi de faptul că o persoană apărută pe nepusă masă în filială a deveni vicepreşedinte în câteva săptămâni. Practic, e bizar că acesta să fi obţinut voturile colegilor în detrimentul altora cu activitate în filială, în condiţiile în care nou-venitul nu se remarcase prin mai nimic.
La o căutare pe Google, Munteanu şi Albulescu au găsit nu articole despre realizările acestuia în vreun domeniu, ci filmuleţe pe un canal de YouTube în care acesta se expune mângâindu-se lasciv. Cei doi au denunţat această obscenitate, susţin colegii lor, şi s-au trezit excluşi în cadrul unei şedinţe de tip stalinist.

Surse din USR susţin că alte 20 de persoane sunt pe lista celor incomozi care ar urma să fie excluşi.

Comisia electorală a USR a constatat probleme grave la votul din Diaspora şi a cerut reluarea alegerilor. Raportul a fost ignorat

Raportul Comisiei Electorale, formate paritar din oameni USR şi PLUS, a constatat numeroase încălcări ale legii electorale pe care le-a semnalat Biroului Naţional şi a recomandat reluarea alegerilor. Acestea însă nu s-au reluat, evident. După informaţiile noastre, la nivel naţional Dacian Cioloş a dispus crearea unei comisii care să verifice acuzaţiile.

Mai jos, concluziile Comisiei Electorale a USR.

 Poziţia şefei filialei UK a USR, Gabriela Ferguson

Redacţia noastră a încercat să obţină o poziţie de la Dacian Cioloş. Vom publica poziţia dumnealui când şi dacă ne va parveni. Am solicitat informaţii şi şefei filialei USR din Marea Britanie, Gabriela Ferguson. Iniţial, ne-a transmis că nu îi e clar scopul articolului nostru şi ce relevanţă are pentru România, aceasta în condiţiile în care USR, partid care a promis românilor că va lupta contra corupţiei, este marcat de acuzaţii grave, de fraudare a alegerilor interne, acuzaţiile venind din partea propriilor membri, nu ai opoziţiei.

După acest răspuns care seamănă uluitor cu cele ale Vioricăi Dăncilă – care, în momentul când era întrebată de vila de la Predeal ne trimitea să îl întrebăm pe Iohannis de ce are şase case – Gabriela Ferguson a venit cu o serie de răspunsuri pe care le prezentăm mai jos. Gabriela Ferguson aruncă la Cioloş vina pentru modul în care s-a procedat cu e-mailurile.

Acuzaţiile de fraudare

 Alegerile din decembrie 2021 s-au desfăşurat pe o procedură nouă, propusă de Preşedintele USR Dacian Cioloş, aprobată de Biroul Naţional şi implementată de Secretariatul General, care implică o verificare adiţională a adreselor de email ale membrilor;

Cei care din varii motive nu au îndeplinit această procedură simplă nu au figurat în corpul electoral conform regulamentelor în vigoare.

În niciun caz nu poate fi vorba de fraudă.

Biroul Naţional a monitorizat îndeaproape aceste alegeri fiind primele desfăşurate pe noul model de reorganizare a Filialei Diaspora, luând act de rezultatul acestora.

Câte persoane s-au înscris în filiala UK în perioada octombrie-decembrie 2021?

La ora actuală, Filiala Locală Marea Britanie este formată din 1089 de membri. În perioada octombrie-noiembrie 2021 s-au efectuat 19 admiteri de noi membri, dintre care 2 transferuri din alte filiale USR.

Câte dintre aceste persoane aveau domiciliul în Marea Britanie?

Conform declaraţiilor membrilor la interviu, toţi locuiau în Marea Britanie la data admiterii.

Dl Alexandru Meşteru are domiciliul/reşedinţa în Marea Britanie?

Da, această persoană locuieşte în Marea Britanie din Aprilie 2021.

În baza căror argumente au fost excluşi Ciprian Munteanu şi Bianca Albulescu? Cum s-a ajuns la concluzia că aceştia au avut comportament calomniator şi injurios şi cu caracter homofob indirect? De ce o sancţiune atât de drastică?

Cei doi au fost excluşi în urma sesizărilor efectuate de doi membri USR, care au fost înaintate Biroului Local D1: Marea Britanie. Aceştia au acuzat încălcarea Art. 13 din Statutul USR, care menţionează “Membrii USR au îndatorirea […] să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa altui membru USR”.

Reclamanţii au ataşat şi capturi de ecran care dovedesc campania de hărţuire pe care persoanele sancţionate au efectuat-o, precum şi caracterul denigrant şi discriminatoriu. A fost aplicată sancţiunea maximă din cauza gravităţii comportamentului reclamat precum şi lipsei oricărui fel de scuze sau regrete faţă de acţiunile întreprinse. Cei doi au fost invitaţi la audieri pentru a-şi exercita dreptul la apărare, însă aceştia nu au arătat în niciun fel remuşcare sau că ar considera că au făcut ceva greşit prin acţiunile lor. Persoanele sancţionate au posibilitatea de a contesta decizia la Comisia Locală de Arbitraj a filialei D1, conform Statutului USR.

Cum comentaţi informaţia că se pregăteşte încă o rundă de 20 de excluderi în filiala pe care o conduceţi?

La ora actuală nu există nicio altă sesizare trimisă către Biroul Local D1.

Redăm, mai jos, postările care le-au adus excluderea lui Ciprian Munteanu şi Biancăi Albulescu.

foto

foto

Postarea Biancăi Albulescu:

„Nu pot decât să mă bucur şi să aplaud eforturile necontenite în slujba partidului, precum şi avansarea atât de incredibilă în timp aşa scurt…a colegului nostru, vicepreşedinte în D1!

Aşa cum la un moment dat, în mod repetat Gabriela Ferguson îl lăuda în call-uri şi îl prezenta pe noul coleg Alexandru Meşteru ca fiind mâna dreaptă a lui Cosette de la Iaşi, furat (deh..deja ştim cum e cu noţiunea asta la noul preşedinte, blink blink plagiatul e tot furt) cu greu de la acesta şi adus în D1UK după rugăminţi şi lacrimi, iar el în modestia caracteristică ne spunea cum a terminat o facultate de geografie în România şi cum lucrează cot la cot cu Anca Dragu pentru implementarea la nivel naţional a unui proiect de panouri fotovoltaice, deşi… expertiza sau experienţa în domeniu se rezumă la canci.

Detalii, detalii…. Implicarea în vorbe se caută şi talente nemăsurate.

Abia în dimineaţa acesta am aflat de fapt ce îl recomandă…talentul!

În final vă zic.. accept! Accept acest preşedinte şi acest vicepreşedinte în UK!

Nici nu am cum să nu!

Este clar că talentul şi determinarea l-au dus departe de Iaşi, în sufletul Londrei!

Cheers, mate! Big love!”

Notă: Imaginile video cu Alexandru Meşteru au fost incluse în material deoarece sunt relevante pentru înţelegerea situaţiei, având în vedere faptul că doi membri ai USR au fost exluşi pentru semnalarea lor. De altfel, acestea sunt publice, pe YouTube.

Continue Reading

Exclusiv

„Tomac, urgent la tomberon – langa DODON!”

Published

on

By

Iliescu Catalin Lucian:

„Totul e pe ,liniște’ în PMP

Numai cine e ,orb’ politic, gândește că, azi, în PMP este totul roz și data propusă pentru congres de pucistul Tomac rezolvă lucrurile!
Ce rezolvă congresul? Nimic. Înjumătățești PMP și lasă in urmă multă ,scârbă’ în mintea celor care au avut speranțe in noi.
De ce? Ce urmărești măi combinagiule?

Românii așteaptă altceva de la partidul fostului președinte Traian Basescu!

Românii, așteaptă soluții rostite cu voce tare, despre politicile publice și viitorul țării.
Care este soluția PMP despre facturile la energie și gaze?

Spune tu, Eugen Tomac? Ai cea mai mare funcție din partid!! Ești europarlamentar.

Încă aștepți să vină Traian Băsescu să te scoată din ,rahatul’ în care ai băgat un partid întreg?
Nu mai vine, mai Eugene!!
Traian Basescu e satul de ,căcaturile’ tale, făcute pe la spatele lui. Pur și simplu, s-a saturat!
A creat PMP, l-a dus în parlament în 2016 și tu l-ai scos la taraba.
Traian Băsescu a candidat la locale în 2020, să nu se desființeze PMP, așa cum îți era planul…A avut un mare handicap, alianța ta, tacita cu PSD la București și guvernarea cu PNL. Ce putea să facă mai mult?
Românii ne-au taxat. Iar la parlamentare ne-au dat ,decisiva’.

Ce ai facut tu? Ai dat vina pe câțiva din PMP si ne-ai îndepărtat. De ce? Deoacere am avut curajul să îți spunem adevarul. Ce puteam face mai mult când tu ai dus PMP într-o zona nefrecventabilă și nedigerabilă de electorat? Zici ca ți-am bagat-o noi pe Eba, pe gât!
Sau te-am pus noi să stai lângă Orban și PNL pănă în ultimă zi pentru stabilitate?!
Da, Eugen Tomac. Esti groparul PMP.

Indiferent, ce spun colegii acum, ești un personaj toxic care, în afară să îți bați joc de toți, nu ai realizat nimic în activitatea politică pentru români și România. Nimic. Doar sforării pe la spate și niciodată nu ți-ai asumat nimic.

Azi, pozezi în ,colacul de salvare’ al PMP.
Cine te mai crede?

De ce ți s-a pus ,piticul’ pe Cristian Diaconescu?
Aha…, nu te-a informat constant? Nu mai da ,doi’ lei pe strategiile tale?
Sau ce? Nu răspundea la telefon să-ți asculte minciunile!
Am înțeles!
Eugen Tomac, singura ta realizare în PMP este că, ți-ai făcut o ,gașcă’ de vreo 15 indivizi cărora, v-ați oferit avantaje reciproc și azi îi folosești ca masă de manevră. Fac atmosfera, țipă, cer demisia președintelui ales și îi aduc injurii.
Puțini știu asta!
Cristian Diaconescu nu e familiarizat cu ,borhotul’ livrat de tine, zi de zi în ultimii ani. Este un diplomat prin excelență și nu un ,golanaș’ ca tine!
Omul a fost prea îngăduitor cu tine și gașca ta de neisprăviți politic.
Te deranjează asta? Știu! Ți-e teamă că va deschide partidul? Ți-e teama că vor veni în PMP personalități? Ți-e teamă că PMP va ține cu românii?
Ți-e teamă că îți pierzi ,cuțitul și furculița’ de a mai negocia orice, doar să-ți fie ție bine?
Normal..
Lasă PMP în pace să crească frumos și, cu siguranță va fi loc pentru toți. Condiția e simplă: un climat de respect, armonie, construcție și respectarea statutului partidului. Apropo, statut pe care tu, Eugen Tomac, nu dai 2 lei!!
Eugen Tomac, fă și tu o pauză?! Mai cheltuie din banii de la Bruselles.
Simplu, ia-ți familia frumoasă și calătorește. Zanzibar este la modă.
Nu de alta, dar un partid întreg a muncit să ajungi acolo. E păcat! Îndreaptă-ți energia către ceva adevărat și lasă politica o vreme.

Te-ai văzut cu sacii în căruță și acum nu nai contează! După tine, potopul!”.

Tot fără comentarii! ( Paul D.).

Articolul „Tomac, urgent la tomberon – langa DODON!” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv6 ore ago

Eugen Tomac, Mircea Druc, Stela Culic, Dorin Chirtoacă, Diana Postică, puciul pregatit in PMP de peste un an de zile si pasivitatea lui Cristian Diaconescu

Eugen Tomac nu putea ajunge “peste noapte”omul de încredere al lui Traian Băsescu pentru că în funcțiile deținute de basarabean la...

TurismO zi ago

Actorul Victor Yila s-a născut la Victoriei 35 B din Curtea de Argeș

Actorul Victor Yila a afirmat la mai multe emisiuni TV de fiecare dată când a avut ocazia că el s-a...

ExclusivO zi ago

Nisipuri mişcătoare/Acuzaţii de fraudare si scandaluri parca trase la indigo: USR si PMP/ALDE se ‘varsă’ în PSD la bucată/Tot la Bistrita Năsăud se da „tonul”

 Mai exact, oameni din interior acuză, tot mai vocal, faptul că alegerile pentru conducerea filialelor USR din Diaspora au fost...

Exclusiv2 zile ago

„Tomac, urgent la tomberon – langa DODON!”

Iliescu Catalin Lucian: „Totul e pe ,liniște’ în PMP Numai cine e ,orb’ politic, gândește că, azi, în PMP este...

Uncategorized3 zile ago

Ghete cu talpă joasă și ghete îmblănite la modă – Stiluri și culoare

Stilul modern de viață mobilă necesită încălțăminte nu numai pentru caracterul practic, ci și pentru confort maxim, iar oamenii moderni...

Exclusiv4 zile ago

Gasca „PMP tomac” face tot posibilul să scoată PMP-UL de pe piața politică

In primul episod am dezvaluit, in exclusivitate, cum paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta...

Social4 zile ago

Cum alegi tamplaria potrivita pentru locuinta ta?

In mod traditional, tamplaria este considerata drept o lucrare din lemn. In zilele noastre insa, alte materiale precum PVC-ul sau...

Exclusiv5 zile ago

Focus to Green-Eco-Life sprijină reciclarea. „Prietenii verzi cu 4 roţi – Green 4 wheel”

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, sprijină mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei. 29 ianuarie marcheaza la nivel...

Exclusiv5 zile ago

Cum sa prinzi Mincinosul Mincinosilor din GASCA „PMP tomac”? Simplu: Presedintele Cristian Diaconescu a inaintat o SCRISOARE DESCHISA catre Presedintele PNL

S-a ajuns la aceste trucuri prin recunoasterea semnelor, care indica ca o persoana nu este onesta, cum ar fi lipsa...

Exclusiv6 zile ago

Eugen Tomac, 5 întrebări pentru un loc eligibil/Este corect ce faci PMP-ului?

In primul episod am dezvaluit, in exclusivitate, cum paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta...

Exclusiv7 zile ago

Dupa puciul din P.M.P stabilit la Bruxelles, Traian Băsescu isi bate joc de serviciile secrete

In primul episod am dezvaluit, in exclusivitate, cum paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta...

videochat Bucuresti videochat Bucuresti
UncategorizedO săptămână ago

Fii model de videochat in Bucuresti si castiga intr-o luna cat altele intr-un an!

Multe dintre modelele care lucreaza intr-un studio de videochat din Bucuresti castiga, intr-o singura luna, sume echivalente cu mai multe...

ExclusivO săptămână ago

Cine sunt puciștii din „PMP tomac” (susținătorii cetateanului ucrainean Tomac) și contestatarii lui Cristian Diaconescu?/Puciul din „PMP tomac” a fost pus la cale tocmai la Bruxelles, inca de la sfarsitul anului trecut!/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO – VIDEO

In primul episod am dezvaluit, in exclusivitate, cum paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta...

SocialO săptămână ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

ExclusivO săptămână ago

„Ce bube vedeti la noi, gasiti si la ei/Sunt afectati si ei de coruptie, incompetenta, mediocritate, slugarnicie”

Cum ne-au pacalit si in 2016, dar si in anii care au urmat, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul!...

SocialO săptămână ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Știrile Săptămânii