Connect with us

Exclusiv

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Published

on

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de Lexan) sunt materiale plastice clare populare de top, care sunt considerate ca soluții eminente pentru o gamă largă de aplicații vizuale. Lexan și plexiglas nu sunt nume specifice pentru a generaliza acrilic și policarbonat. Pentru a fi mai specific pe nume, plexiglas este un nume de marcă de acrilic, produs de către „Evonik” corporation și Lexan este un nume de marcă de policarbonat, produs de către „Sabic” corporation.

Ambele materiale plastice au o mulțime de caracteristici comune în aparență și se ciocnesc unul de celălalt în timp ce efectuează aceeași lucrare. Cu toate acestea, aceste două foi de plastic au unele caracteristici cheie diferite în chimia lor pe care ar trebui să recunoască în timp ce alegeți materialul potrivit între acrilic și policarbonat pentru următorul proiect. Probabil ai folosit multe produse cu plexiglas acrilic și policarbonat în timpul vieții tale, fără să-ți dai seama de diferența dintre ele.

Deci, mai întâi, să identificăm câteva proprietăți reale care sunt unice pentru fiecare material.

Plexiglas acrilic este popular ca un material termoplastic strălucitor transparent, care nu conține substanțe nocive, cum ar fi bisfenol-A (BPA). Datorită rezistenței sale, rezistenței la zgârieturi, rigidității și aspectului asemănător sticlei, este folosit ca o alternativă mai ușoară la sticlă. În comparație cu multe alte materiale plastice transparente, foile de plexiglas acrilic se leagă bine cu adezivi și au proprietăți superioare de intemperii. Este folosit pentru fabricarea afișajelor POP, a panourilor de iluminat cu LED-uri, a distribuitoarelor transparente etc.

Iată câteva caracteristici principale ale plexiglasului acrilic.

  • Mai puțin costisitoare
  • Ușor de termoformat
  • Claritate ridicată decât sticla
  • De 17 ori mai multă rezistență la impact
  • 92% transmisie a luminii
  • Insensibil la decolorare
  • Durabil împotriva zgârieturilor
  • Reciclabil

Ce este policarbonatul sau Lexan?

Policarbonatul este un material termoplastic puternic, dur, care conține 2 grupuri de carbonat în structura lor chimică. Acești policarbonați au o claritate optică bună și un nivel mai ridicat de rezistență la căldură. Datorită caracteristicilor unice, cum ar fi un nivel scăzut de inflamabilitate, durabilitate, pot fi forate fără cracare; este ideal pentru a face semne, ochelari de vedere, corpuri de iluminat, apărători de mașini etc. Policarbonatul costă cu aproximativ 35% mai mult decât materialul acrilic.

Iată câteva caracteristici principale ale plasticului din policarbonat.

  • De 30 de ori mai puternic decât acrilic
  • 88% transmisie a luminii
  • Nivel scăzut de inflamabilitate
  • Durabil împotriva cipurilor și fisurilor
  • Clase rezistente la glonț
  • Ușor de fabricat
  • Izolație electrică bună

Acum, este timpul să identificăm diferența dintre materialele acrilice și cele din policarbonat.

 

Diferența în producție

În procesul de realizare a foilor de plastic acrilice, monomerul și catalizatorul sunt turnate într-o matriță sigilată, încălzită pentru a forma polimerul de plastic acrilic. În mod normal, foile acrilice subțiri durează 10 până la 12 ore pentru a se vindeca, în timp ce foile groase durează câteva zile pentru a se vindeca. Polimerizarea continuă în vrac și metodele de celule lot sunt utilizate pentru fabricarea plasticului acrilic.

Pentru a obține forma dorită a foilor de policarbonat, policarbonatul topit este turnat într-o matriță de înaltă presiune și uscându-l timp de 2-4 ore la 120 ° C. Turnarea prin injecție și extrudarea sunt principalele tehnici utilizate în procesul de fabricare a foilor de policarbonat.

Diferența de aspect

Acrilicul are o suprafață lucioasă asemănătoare sticlei și încăieră ușor suprafața. Este mai transparent și poate fi înmuiat pentru a forma orice fel de formă. Dacă suprafața este dură, stabilă, clară și mai ușoară în greutate decât foile acrilice, este din policarbonat.

Diferența de muchii

Acrilicul are margini perfect de sticlă clare, care pot fi lustruite complet clar. Cu toate acestea, marginile foii de policarbonat nu pot fi lustruite.

Diferența de flexibilitate

Ambele materiale sunt destul de flexibile. În funcție de grosimea acrilicului, acesta poate fi rupt și crăpat după atingerea limitelor. Cu toate acestea, policarbonatul nu crapă sau cip, chiar dacă l-ați forat mai aproape de marginile PC-ului.

Diferența de claritate

Acrilice au o mai bună claritate (capacitatea de difuzie a luminii) decât policarbonat. Transmite 92% din lumină chiar și în cele mai groase dimensiuni, spre deosebire de policarbonat, care transmite 88% din lumină. De asemenea, acrilic poate fi lustruit netedă și strălucitoare pentru a restabili claritatea sa, în timp ce policarbonat nu poate fi lustruit.

Diferența în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor

În conformitate cu standardele europene de testare la foc, policarbonatul are un nivel de certificare b1, care este cel mai înalt grad de certificare a incendiilor. Acrilicul are o certificare b2 care nu este același nivel. Deci, foaia de policarbonat oferă o protecție ridicată împotriva incendiilor față de foile acrilice.

Diferența de lipire și fixare pe cadru

Multe tipuri de adezivi pot fi folosite pentru a face structura acestor materiale plastice stabile. Foile acrilice sau plexiglas au o lipire mai bună a lipiciului, deoarece dau o îmbinare mai curată a adezivului peste foile de policarbonat.

Diferența de versatilitate a culorilor

Foile acrilice sunt disponibile într-o gamă foarte largă de palete de culori. Foile din policarbonat au o gamă mult mai limitată de culori disponibile, deși vin cu culorile largi standard. Spre deosebire de foile de plexiglas, claritatea culorii Lexan scade în timp și va da o nuanță galbenă în timp.

Diferența de putere

Ambele produse sunt foarte puternice în comparație cu sticla. Acrilicul este de 10 ori mai puternic decât sticla și în aceeași grosime, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla. Chiar dacă rezistența policarbonatului este mai mare decât acrilicul, plexiglasul este de obicei excelent pentru majoritatea cerințelor de geamuri.

Diferența de rezistență la UV

Plexiglas acrilic este cunoscut ca o filtrare UV și transmiterea de plastic cu 3% degradare în aer liber pe o perioadă de 10 ani de timp. Cu toate acestea, policarbonatul nu este rezistent la UV. Razele UV vor decolora culoarea suprafeței foilor de policarbonat.

Diferența de preț

Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Dacă sunteți interesat de plexiglas sau policarbonat, faceți ca această dorință să devină realitate vizitând Fab Glass and Mirror, cea mai de încredere sursă pentru produsele din plexiglas și policarbonat. Fab Glass and Mirror este un producător și distribuitor de top de produse din sticlă și oglinzi. Cu calitatea de top fiind prioritatea lor primordială, compania surse de cele mai bune produse din plexiglas și policarbonat de pe piață și la cele mai competitive prețuri!

Care dintre ele este mai ușor de utilizat?

Când vine vorba de capacitatea de lucru a acestor două materiale plastice, acrilic este mult mai ușor, mai puțin vizibile, și ușor de gestionat pentru a reduce cu instrumente convenționale. De asemenea, ambele produse sunt ușor de curățat cu apă și săpun obișnuite, dar plexiglasul acrilic este mai puțin rezistent la substanțe chimice dure decât policarbonatul. Deci, acrilic este mult mai ușor de utilizat decât policarbonat.

Care dintre ele este recomandată?

Chiar și plexiglasul și policarbonatul au multe caracteristici comune la valoarea nominală, puteți alege un produs care se potrivește proiectului dvs., lovindu-vă de fiecare produs în timp ce performați. Daca iti doresti un material plastic mai stralucitor, mai putin costisitor, rezistent la zgarieturi, indoit termic, claritate ridicata si material reciclabil, plasticul acrilic este ideal pentru nevoile tale. Dacă sunteți o persoană care dorește să aibă o sticlă rezistentă la impact, care este de 30 de ori mai puternică decât acrilicul, rezistent la substanțe chimice sau foile care pot fi forate fără crăpare, plasticul din policarbonat este ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

FSANP confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la jocurile murdare din sistemul penitenciar și cum cei care conduc sistemul scot lemnele din foc cu mana altora/Un nou val de acuzatii – Ziarul Incisiv de Prahova

Published

on

By

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei pe care il regreta chiar si cei mai devotati sustinatori ai sai”, preciza intr-un punct de vedere celebrul avocat George Botez, consilier local, care a reactionat la infractiunea edilului de eliberare din functia publica a directorului de la Directia Economica, Nicoleta Craciunoiu.

Reamintim si REITERAM ca, Nicoleta Craciunoiu a avut 28 de ani de activitate cu calificativul F Bine, din care 25 pe postul de director. Si, vine un „neica nimeni” care merge mai mult clatinat de BACHUS si isi bate joc de lege si de oameni.

Ca sa vedeti „frumusetea” si „splendoarea” din „inteligenta” artificiala emanata de edil, va atasam ce a putut mentiona in dispozitia nr 1629 de ieri, edilul nostru care a dorit sa „scape” (ILEGAL!!!) de persoana care a asigurat legalitatea in primarie:

La „motivele” invocate in destituire, gandirea edilului Andrei Volosevici – in diagonala cu Bachus – a mentionat si adresa Directiei Economice nr 608/24.03.2023, pe care o atasam pentru lamurirea tuturor „aburilor” acestuia si pentru informarea cititorilor:

„Direcţia Economică

Nr.608/24.03.2023

Către,

CABINET PRIMAR

Ref: Adresă nr.39/23.03.2023

Având în vedere Adresa nr.39/23.03.2023, comunicată  prin salariatul Serviciului Resurse Umane, Organizare şi Administrativ în data de 24.03.2023, ora 8.15, cu termen  de răspuns  24.03.2023, ora 13.00, vă aduc la cunoştintă următoarele aspecte:

1.Documentele supuse C.F.P.P. cu semnătura directorului economic sunt  înscrise şi înregistrate atât manual, cât şi in format electronic, astfel în anul 2022 înregistrate manual sunt 2322 operaţiuni, la care se adaugă operaţiunile de intrări-ieşiri înregistrate manual pentru 3987 operaţiuni.

Vă informez că nici Strategia lui EISENHOWER şi nicio altă strategie, pornind de la urgenţă şi  importanţă, aplicată în plan profesional nu rezolvă răspunsul la adresă in termen de 4 ore si 45 minute, dat fiind volumul mare de documente şi registrele existente atât la nivelul Direcţiei Economice, cât şi la nivelul celorlalte direcţii din Primăria Ploieşti. Am solicitat prin email sprijinul serviciului Resurse Umane, Organizare si Administrativ, email ora 11.01, privind xeroxarea registrelor, ca apoi să le semnez pagină cu pagină şi să le ştampilez “conform cu originalul”.

Organele de control, de cercetare penală, de audit, solicită documente cu precizarea unui termen exprimat in zile, nu ore, aşa cum îmi solicitaţi astăzi.

Precizez că în repetate rânduri mi s-a solicitat, în scris, la ora 16.15, 16.30, rezolvarea, soluţionarea unor  situaţii, uneori nelegale, pentru a 2 -a  zi la ora 10.00, 12.00, iar  în zile de sâmbătă întocmirea de rapoarte de specialitate în câteva ore şi transmiterea acestora de la domiciliu, neavând acces la documentele instituţiei şi în absenţa salariaţilor care ţin evidenţa contabilă în domeniul respectiv sau semnarea în zile nelucrătoare de documente la ora 22.00, fără finalitate, deoarece instituţiile statului, respectiv Trezoreria Ploieşti nu efectua operaţiuni  de plăţi  la miezul nopţii în zile nelucrătoare.

2.Transmit copie Raport audit nr. 168/08.12.2022 elaborat de auditorii publici în urma misiunii de audit efectuat în perioada 20.10.2022 – 23.11.2022, trasmis Direcţiei Economice sub nr. înregistrare 27/26.01.2023, pentru care nu am cunoştinţă de data intrării în cadrul Direcţiei Economice, repartizare, soluţionare, etc.

Am luat cunostinta de acesta în data de 24.04.2023, ora 9.00.

Perioada auditată este 01.01.2019 -30.06.2022.

Aspectele negative nu sunt rezultatul nerespectării prevederilor legale de către directorul executiv al Direcţiei Economice sau de către salariaţii Direcţiei Economice.

Conform Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, cu modificările şi completările ulterioare,  pentru Situaţiile Financiare aferente anului 2022, potrivit standardelor de audit, efectuarea auditului financiar sau auditului performanţei  se va efectua in anul 2023, astfel sunt in imposibilitatea punerii la dispoziţie de extrase din Rapoartele de audit financiar ale Curţii de Conturi pentru anul 2022.

  1. Pentru registrele în format electronic se impune solicitarea sprijinului celor 2 firme de prestări servicii in domeniul I.T. şi serviciului informatică al instituţiei, având în vedere faptul că evidenţa contabilă la nivelul entităţii este condusă cu ajutorul programelor informatice care asigură prelucrarea, înregistrarea în contabilitate conform reglementărilor contabile aplicabile, inclusiv circuitul documentelor.
  2. Solicit să mi se pună la dispoziţie Fişa de post, atribuţiile salariatei Pelin Ioana Otilia de la angajare şi până în prezent şi să mi se comunice dacă a îndeplinit şi îndeplineste condiţiile de acordare a vizei de C.F.P.P. cu privire  la vechime, studii, experienţă profesională etc. având în vedere ca am atras atenţia asupra acestui aspect în nenumărate rânduri şi serviciul resurse umane, organizare , administrativ a refuzat să îmi pună la dispoziţie aceste documente, sub pretextul că: sunt date cu caracter personal.

Nota explicativă privind neducerea la îndeplinire a atributiilor de către Pelin Ioana Otilia , atribuţii  din Fişa de Post  insuşite de către aceasta în calitate de şef serviciu buget-împrumuturi  şi documentaţia aferentă trebuie solicitate salariatei Pelin Ioana Otilia. Arhivarea documentelor, corespondenţei privind activitatea specifică serviciului buget-împrumuturi se face la nivelul serviciului buget-împrumuturi. Acordarea vizei de C.F.P.P.  de către alţi salariaţi a fost pentru a nu bloca activitatea instituţiei.

Nu am refuzat şi  ignorat sarcini de serviciu urgente  fiind conştientă că sunt importante, dar nici altele fără finalitate dispuse fie verbal sau în scris, de teama repercursiunilor în ce mă priveşte având ca scop sesizarea comisiei de disciplină şi  destituirea din funcţie, aşa cum rezultă din declaraţiile  din cursul anului trecut in cadrul conferinţei de presă.

Vă aduc la cunoştinţă că am dreptul la un loc de muncă lipsit de acte de hărţuire morală şi prin urmare refuz să fiu supusă in mod continuu hărţuirii morale la locul de muncă.

Această hărţuire morală prin caracterul său sistematic mi-a adus atingere demnităţii, integrităţii fizice şi pune în pericol munca şi climatul de lucru prin crearea unei atmosfere de tensiune şi presiune la locul de muncă, prin numire în comisii de predare-primire CET Brazi sau ducere la îndeplinire atribuţii şi sarcini  privind inventariere in teren sau altele de specialitate tehnica, neavând pregătirea necesară, prin supravegherea excesivă a modului în care îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, prin ameninţări repetate cu plângeri penale, discriminare, toate acestea afectandu-mi activitatea desfăşurată şi sănătatea.

Discreditarea abilităţilor profesionale şi atacul în mod repetat la reputaţia mea prin răspândirea de zvonuri, umilire, sunt făcute cu scopul de a mi se ataca demnitatea, integritatea, credibilitatea şi competenţa profesională.

Izolarea mea prin desemnarea şi trasarea sarcinilor de serviciu de către subalterni apropiaţi dvs., excluderea de la şedinţele de echipă, ignorarea repetată a cererilor şi plângerilor depuse de mine, refuzul privind formularea de  răspunsuri la Plângeri prealabile formulate de către mine sau netrasmiterea de copii xerox după documente asupra cărora am suspiciuni că au fost înlocuite sau falsificate, discriminarea prin încercări de evaluări necorespunzătoare, jigniri repetate de genul zero profesional, nu va mai lucra mult timp in institutie, atac la persoană sau împiedicarea de a mă exprima fiind întreruptă şi  încercându-se intimidarea mea, ameninţările repetate, fiind tratată mai degrabă ca obiect decât ca subiect al unor discuţii, desconsiderarea mea in faţa colegilor, crearea de presiuni, împovărarea cu sarcini ale unor subalterni, încredinţarea unor sarcini de serviciu cu termen foarte scurt, cu documente de ordinul sutelor de pagini de analizat imediat etc, reprezintă o  practică frecventă din instituţie în ce mă priveşte”. Vom reveni. (Cerasela N.).

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei pe care il regreta chiar si cei mai devotati sustinatori ai sai”

Traim, domnule, intr-o lume fara onoare si fara limite morale si legale/Primarul Andrei Volosevici inca o infarctiune: a eliberat din functia publica pe directorul de la Directia Economica din cadrul Primariei Ploiesti/Nu este doar de civil, toata actiunea este de PENAL  

Edilul Andrei Volosevici si gasca sa reinventeaza legea (Codul Penal si Legea Contabilitatii) in folosul firmei VEOLIA/Din razbunare se incearca destituirea ILEGALA a directorului economic

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Exclusiv

Politistii si militarii platesc CIB ( egal cu CAS), degeaba

Published

on

By

Daca in proiectul de modificare a pensiilor ( sau in Codul Fiscal) se baga prevederea potrivit careia pensiile de serviciu – partea necontributiva- se vor impozita cu 15%, lucrurile vor deveni foarte interesante pentru politistii si militarii care nu platesc CAS ca sa se aprecieze ca o parte din pensia militara este contributiva.
Si daca se adopta impozitarea cu 15%, toata pensia militara va fi impozitata cu 15%, in timp ce la magistrati si restul pensionarilor speciali – care platesc CAS- doar partea necontributiva.
Plata CIB-ului (25% din venitul salarial) la bugetul general, fara nicio contraprestatie a statului fata de platitorul politist sau militar, nu este o talharie imensa. Plata CIB nu poate constitui o baza pentru a se concluziona ca o parte din pensia militara este contributiva, cum este la ceilalti beneficiari de pensii de serviciu. Cib-ul asta nu are nici o logica si trebuie sa dispara, eventual sa fie inlocuit cu CAS. Dar la ce electricieni avem in parlament…, precizeaza cei de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).

Continue Reading

Exclusiv

Pensiile „imorale” din sistem reprezintă sub 5% din totalul pensiilor în plată/Care sunt modificările legislației pensiilor militare – Ziarul Incisiv de Prahova

Published

on

By

Și totuși, cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF, și cum a ajuns acolo?

A devenit evident pentru toata lumea: ASF a retras licentele City Insurance si Euroins abia atunci cand toate manevrele LOR, ale conducerii ASF,de cârdășie și de MUSAMALIZARE a fraudei de la City Insurance și a găurii de la Euroins, S-AU EPUIZAT. După ce din cele 2 companii au rămas doar pereții, conducerea ASF a încercat și încearcă să își șteargă urmele.

După ce conducerea ASF nu a mai putut mușamaliza (ceea ce făcea, deși știa de fraudă și de gaură), s-a gândit: GATA! Profiturile și banii asiguraților au plecat deja afară deci e momentul să înmormântăm companiile și să contabilizăm atât frauda cât și gaura. Nu la acționarii societăților ci la asigurați și la buget.

În contextul în care am arătat, documentat și investigat încă din ianuarie 2021 că asta se va întâmpla, îi mulțumesc lui Cătălin Tolontan și Recorder (On the Record – Anca Simina) pentru menționarea acestor eforturi, printr-un cuvânt atât de complex: ,,BIOGRAFIA”.

Sunt conștient că într-o emisiune de radio, TV, podcast, pe net, este o adevărată artă să găsești un cuvânt care sintetizează totul, iar acest cuvânt găsit de Cătălin a fost: BIOGRAFIA (lui Nicu Marcu), pentru care mi-a dat credit că am făcut-o, încă de timpuriu. Așa cum a făcut-o de multe ori.

,,Cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF de azi și cum a ajuns acolo?”

,,Aici trebuie să îi dăm credit lui Radu Soviani în sensul că el a văzut mult mai repede cine este Nicu Marcu (nota mea – ianuarie 2021), adică a simțit nevoia de a face BIOGRAFIA acestui personaj”, a răspuns Cătălin Tolontan la întrebarea Ancăi Simina, la podcastul ON THE RECORD (Recorder).

Am simțit nevoia în ianuarie 2021, când a devenit evident pentru mine că Nicu Marcu protejează fraudarea banilor asiguraților în interesul privat al acționarilor unor societăți infractoare (precum City Insurance) sau acționarilor bulgari ai Euroins, care, sub ,,supravegherea” lui Nicu Marcu, au majorat gaura de la Euroins de la 400 de milioane de lei în 2021, la 2 miliarde de lei la momentul retrageriii autorizației. Aică exact ceea ce spuneam în ianuarie 2021:

 

Aș adăuga la întrebarea Ancăi Simina și răspunsul lui Cătălin Tolontan, următorul dialog de pe una dintre rețelele de socializare în care sunt activ:

BH: Cine supraveghează ASF oare?

CH: Nicu Marcu  Problema este că pe Nicu Marcu nu îl supraveghează decât Radu…

Poți să îi contrazici?

Practic, începeam să avertizez în urmă cu 2 ani și 2 luni, exact ceea ce toată presa constată ACUM, în urma contribuției DECISIVE, în interes public, a anchetei Libertatea – a echipei coordonate de Cătălin Tolontan, Ziarul Libertatea alăturându-se decisiv, prin documente ale avertizorilor de integritate, la ceea ce publica Ziarul Bursa (explicația faptelor, a acțiunilor și inacțiunilor conducerii ASF, practic decriptarea întregului mecanism dolosiv al conducerii ASF și contribuția LOR la dimensiunea fraudei din asigurări).

Cele 20 de articole privind complicitatea ASF la frauda de la City Insurance  (de până la faliment) și gaura de la Euroins (și multe alte intervenții sau continuări ale investigației după începerea, în 17 ianuarie 2023 a investigației Libertatea) au fost numite simplu și sintetic, de Cătălin (căruia îi mulțumesc pentru creditul acordat), astfel:

,,BIOGRAFIA LUI NICU MARCU”

Iată, pe scurt o parte din investigația mea referitoare la cine conduce ASF și cum a mușamalizat fraudele de la City și găurile de la Euroins, până nu a mai putut.

E suficient să citiți titlurile (dacă nu aveți câteva ore pentru a citi întreaga investigație, pe care am făcut-o în sute de ore de analiză, de muncă de documentare și investigație, din 2021 până în 2023, pe baza înțelegerii exacte a cum funcționează atât piața asigurărilor cât și, mai bine decât oricine din presă, mecanismul de luare a deciziilor în ASF sau de neluare a deciziilor din ASF (am fost purtător de cuvânt al ASF, pentru o scurtă perioadă, până în Decembrie 2014), dezvaluie anal;istul economic Radu Teodor Soviani.

Pentru că, unii au impresia că o dată cu devoalarea rolului conducerii ASF la majorarea fraudei de la City Insurance și la cvadruplarea găurii de la Euroins, subiectul se încheie…  Eu spun că nu se încheie. Așa cred eu. Nu numai în asigurări, unde evident continuă.

Pentru că ASF a supravegheat cum a supravegheat și într-un alt segment mult mai fin, dar tot în folosul celor puțini: piața de capital, mai dezvaluie sursa citata. (Sava N.).

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

rafturile metalice rafturile metalice
Social2 ore ago

De ce sunt rafturile metalice o soluţie ingenioasă pentru garajul tău?

Garajul este un loc unde depozitezi deseori fel de fel de obiecte, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai...

Exclusiv17 ore ago

FSANP confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la jocurile murdare din sistemul penitenciar și cum cei care conduc sistemul scot lemnele din foc cu mana altora/Un nou val de acuzatii – Ziarul Incisiv de Prahova

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei...

UncategorizedO zi ago

Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași

România, în calitate de țară organizatoare, va avea jucători și echipe direct calificate la Campionat, fără a mai fi nevoie...

Uncategorized2 zile ago

XPG lansează sursa CYBERCORE II certificată ATX3.0 Platinum și PCIe 5.0 ready

XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru gameri, profesioniștii Esports și pasionații de tehnologie, a anunțat astăzi lansarea globală...

Exclusiv2 zile ago

Politistii si militarii platesc CIB ( egal cu CAS), degeaba

Daca in proiectul de modificare a pensiilor ( sau in Codul Fiscal) se baga prevederea potrivit careia pensiile de serviciu...

Uncategorized2 zile ago

Noua serie Galaxy A prezentată oficial în România

Noua serie Samsung Galaxy A, cea mai populară gamă de smartphone-uri din portofoliul companiei, a fost prezentată oficial în România. Cele...

Uncategorized3 zile ago

Noul monitor ultra wide de la Philips înlătură nevoia unui ecran secundar

București, 28 martie 2023 – Philips 45B1U6900C îmbină două monitoare într-unul singur. Noul monitor are scopul de a facilita fluxul de...

Exclusiv3 zile ago

Pensiile „imorale” din sistem reprezintă sub 5% din totalul pensiilor în plată/Care sunt modificările legislației pensiilor militare – Ziarul Incisiv de Prahova

Și totuși, cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF, și cum a ajuns acolo? A devenit evident pentru...

Eveniment4 zile ago

Xiaomi lanseaza Seria Redmi Note 12 in Romania

Seria Redmi Note 12 continuă să aducă caracteristici exclusive de nivel flagship la dispozitive din gama upper-mid range, redefinind fotografia...

Exclusiv4 zile ago

Stimați cetățeni, să nu vă mirați prea mult când veți vedea pe străzi polițiști în boxeri, bermude, pijamale, etc, care vor desfășura activități polițienești în timpul liber – Ziarul Incisiv de Prahova

Și totuși, cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF, și cum a ajuns acolo? A devenit evident pentru...

Exclusiv5 zile ago

Sfidare cu ocazia Zilei Poliției Române/ Congresul Extraordinar al PMP a demosntrat ca se sterge la „cur” cu instanta   – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

Exclusiv6 zile ago

Ziua Poliției Române – 25 martie 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

Exclusiv6 zile ago

Totul despre hidroizolații: află ce tipuri de produse ai la dispoziție!

Îți construiești o casă sau ai deja un astfel de imobil și vrei să îi aduci îmbunătățiri, pentru a te...

ExclusivO săptămână ago

Eutanasierea Poliției Române, o dramă cu final așteptat! – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

UncategorizedO săptămână ago

AGON by AOC lansează noul monitor pentru gaming de 32″, cu 240 Hz, HDR și timp de răspuns GtG de până la 1 ms

București, 23 martie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT...

sistemul de iluminat sistemul de iluminat
SocialO săptămână ago

Cum schimbă sistemul de iluminat un restaurant

Te-ai întrebat de ce unele restaurante sunt mult mai frecventate decât altele? Totul se rezumă doar la mâncare? Adevărul este...

Știrile Săptămânii